Livet

Mjölkfritt.

Ni som följer mig eller har kikat runt på undersidorna vet att jag har genomgått en gastric bypass operation för snart 3 år sedan. De som läser mina inlägg noga vet att för ett tag sen fick jag veta att jag är mjölk allergiker. Inte bara laktos intolerant utan också intolerant / allergisk mot mjölkproteinet. Efter 24 år av ost smaskande och mjölk drickande är det en stor omställning. Jag visste inte att mjölk finns i så många livsmedel. Tyvärr fick jag veta det genom  att utesluta en massa för jag får väldigt ont i magen av dem. Mjölkpulver används i typ allt… okej kanske inte allt men mycket. De flesta bakelser på fik / caffeér innehåller mjölk i form av margarin eller smör.

Nu botaniserar jag i det nya. Hur klarar man sig utan ost? Jo, man hittar sidor som Fermenteringsfixeringen eller Vegankrubb. Genom gruppen Vegetarian For A Year hittade jag till Veganlife. Det är lite krångligare, kostar lite mer men det finns räddning för oss mjölk allergiska ostälskare 😉

Mjölken har jag bytt ut mot ris- och sojadryck. Grädden mot sojagrädde. Margarinet mot det mjölkfria. Det var bara osten som fattades och NU har jag hittat det också 🙂 Ni anar inte hur glad jag är! Till helgen eller möjligen nästa helg ska jag göra min första veganska ost. Håll tummarna =)

Nu ska jag plugga lite, läsa lite mer om vegetarisk näringslära i Vegetariska kokboken och sen plugga lite mer. Ha en fantastisk dag alla! Höres!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *