Hälsa

Vilken sjukdom kan det va’?

I dag hände det, i dag fick jag ge upp och gå hem från jobbet. Jag har hostat och haft snuva ett bra tag nu. Egentligen blev jag aldrig riktig bra efter senaste förkylningen och nu får jag betala för det. Så vid lunch begav jag mig hem, trots att vi inte hade någon annan medicinsk sekreterare på plats. En av mina arbetskollegor tyckte att jag var så blek att det hade suttit rätt med en blodtransfusion… och en annan tyckte att jag borde sjukskrivas. Ja, då är det verkligen dags att gå hem. Så nu ska jag kurera mig till jag är ordentlig frisk, inte bara någorlunda utan verkligen frisk. För jag är inte så sugen på lunginflammation eller annat otrevligt. Det räcker med min feber, hosta och smärta i varenda en led i kroppen.

Så vilken sjukdom kan det va’ som drabbat mig? Antagligen övre luftvägsinfektion. Jag har så ont i kroppen att vid varje hostning vill jag bara somna… men tacka vet jag hostmedicin! Den dämpar i alla det värsta. Och sedan alla andra mediciner jag trycker i mig, smärtstillande och febernedsättande osv. Jag kör också med mitt ingefärsdricka för att bygga upp immunförsvaret och såklart alla vitaminer och mineraler.

Har ni några tips på vad jag kan läsa eller titta på medan jag ligger nerbäddad i soffan? Jag kommer gå på mina dagliga promenader med hunden, för det måste jag men annars har jag all tid i världen att faktiskt ägna mig åt mysiga saker. Så kom gärna med tips! Och lättlagade maträtter får gärna tipsa om, jag orkar faktiskt inte laga avancerad mat nu.

leniwe pierogi
Leniwe pierogi á la Laura.

Innan jag lägger mig igen vill jag dela med mig av ett foto på maten jag åt i dag, något som kallas för ”leniwe pierogi”. En polsk rätt gjord på keso-liknande ost (twaróg), ägg och mjöl.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.