Pyssel

Billig renovering med dekorplast.

Bänkmakeover med dekorplast.

I dag roade jag mig med att ta medicin, titta på serier, gå kortare promenader med hunden och fixa en arbetsbänk i köket. Det sistnämnda var det absolut roligaste, även om det gick lite trögt på grund av min trötthet och ostadighet på handen. Jag har länge velat fixa till vårt kök, ja egentligen sedan vi flyttade in för 2 år sedan men aldrig fått tummen ur. I somras målade jag om några luckor, men blev inte helt nöjd med det. Under en längre tid har jag varit sugen på att prova med dekorplast, men varit lite rädd för det. Främst på grund av bubblor som kan uppstå och som kan bli helt omöjliga att få bort (som vid tapetsering ungefär). Men i dag hände det och jag vågade mig på att testa efter att materialet legat i hallen i en evighet.

Bänkmakeover med dekorplast.
Arbetsbänken innan makeovern.

Jissa min glädje när resultatet blev riktigt bra om jag själv får bedöma! För att vara alldeles första gången jag använder mig att dekorplats är jag supernöjd. Dock var det nog det lättaste att fixa i hela köket så vi får se hur det blir med min glädje när resten av köket får sig en omgång… Våra luckor är sådär björk-aktiga och jag trivs verkligen inte med dem. Tack vare dekorplasten hoppas jag att de blir snart vita. Hela köket blir mycket fräschare och ljusare om alla skåpluckor blir vita och det ser jag framemot. Vårt kök är nämligen ganska så mörkt eftersom fönstren är små och dessutom lackade/betsade mörkt (gamla träfönster med träkamrar osv).

Så hur blev resultaten ni kanske undrar? Bänkmakeover med dekorplast:
Bänkmakeover med dekorplast.
Arbetsbänk efter makeovern!

Visst är marmormönstret snyggt? När marmorn blev poppis för några år sedan hade jag inte riktigt råd att skaffa alla saker jag önskade i det materialet. I dag har jag flera prydnader/bra-att-ha-grejer i marmor och är supernöjd. Bänkskivan är ju inte vår utan hyresvärden, så där föll valet på dekorplast som på håll ser riktigt äkta ut. Jag köpte min dekorplast på Bauhaus, men det finns att köpa på flera ställen så är ni sugna att förändra lite hemma vänta inte, det är lättare (och billigare) än man tror!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.