Hälsa

Rutiner, rutiner och åter igen rutiner.

I dag tänkte jag skriva lite om rutiner och magin de för med sig. Jag älskar rutiner och jag vågar påstå att jag är en rutinmänniska av rang. Däremot har jag jättesvårt att följa mina egen uppsatta rutiner gällande städning och ordning. Jag vet inte varför, men just den biten är jäklig svår att följa hur jag än gör! Dock provar jag mig fram och det blir bättre och bättre, men fortfarande har jag en lång väg att gå…

Men tillbaka till rutiner som jag gillar och följer. Den första är min morgonrutin. Jag pratar helst inte med någon förrän jag har druckit mitt té. Och då menar jag verkligen ingen, även Maken och Dottern går lite osäkra innan första klunken av té är drucken. Direkt när den varma drycken passerar genom strupen och ner till min lilla magsäck förändras jag från loonyzilla till den snälla kvinna jag egentligen är.

Så vad består min morgonrutin i?

rutiner
Morgonrutin.

Först och främst som ovan skrivet, en kopp té. Sedan mina vitaminer och mineraler samt smärtstillande. Direkt efter det intar jag en ingefärsshot och sen är jag redo för dagen! Vitaminer och mineraler som jag tar måste jag ta efter min GBP-operation. Smärtstillande tar jag för min dåliga rygg. Och ingefärsshoten (vilket är ganska nytt för mig) dricker jag för friskhetens skull. Recept på den finner ni >här<.

Har man morgonrutin måste man ha kvällsrutin tänker ni nu?

Självklart har jag även det! Min kvällsrutin består av, suprise-suprise, en kopp varmt té. Samt som morgonrutinen mineraler, vitaminer och smärtstillande. Skillnaden är att jag byter ut ingefärsshoten mot en stund med min elektriska massagevän, TENS-apparaten. TENSen blev min räddning förra hösten då ryggsmärtan slog ut mig totalt och sedan dess är vi oskiljaktiga.

rutiner
Kvällsrutin.

Det är de två rutiner som följer mig dag in och dag ut, förutom dem har jag en till som är som ristad i sten. Det är att varje morgon och kväll krama om min Make och min Dotter och berätta för dem hur mycket jag älskar dem. Och så lägger vi oss aldrig osams, jag och min Man, men det är en annan historia. Vad har ni för rutiner bloggissar?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.