Hälsa, Mammaliv

Nyttiga snacks för barn.

I kväll var det åter igen dags för lite tillsammans-tid för mig och Dottern. Vi skrattade, tittade på olika filmklipp och åt goda snacks. Jag gör så gott jag kan och orkar för att skydda mitt barn från ohälsosam mat och just snacks kan ibland vara svårt. Min fina Prinsessa har tyvärr fått smak för chips, liksom hennes mamma, och att få henne att smaska på annat är inte det lättaste. Men i dag var en lyckad kväll då hon självmant visade mig att hon ville ha gurka. 

Så jag skar upp gurkan och paprikan i stavar och så smaskade vi på det. Mitt absolut bästa tips på att få barn att äta nyttigare är såklart att inte ha skitmat hemma. För finns det inte så kan barnen inte välja det… och inte vi heller. Men om vi nu har onyttigheter hemma är det bästa att ha det hänt på ett ställe där barn inte hittar. Samt att alltid ha grönsaker hemma! Vi har alltid gurka och cocktailtomater hemma och de ligger så att vår Dotter kan nå dem själv. 

Sedan är det faktiskt så att barn gör inte som vuxna säger utan som vuxna gör. Därför är det verkligen viktigt att föregå med gott exempel. Äter vi som föräldrar nyttig och hälsosam mat kommer även våra barn äta det. Svårare än så är det inte. Har ni några tips på hälsosam mat som barn gillar? Dela i så fall med er! I vårt hem är det avokado som är den absoluta favoriten. Efter den kommer cocktailtomater och gurka samt på senare tid även plommon. 

Hoppas ni föregår med gott exempel och själva äter mycket frukt och grönt. Kom ihåg att det är det som gör oss friska och starka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.