Bloggande

Att använda huvudet är det viktigaste.

Under en lång tid har jag misskött min fina blogg och er mina kära läsare. Jag har försökt om och om igen att få energi och framför allt ork till att blogga mer. Otåliga gånger har jag också skrivit att ”nu kommer det ske en förändring”, men den där förändringen har uteblivit och jag har halkat tillbaka i att enbart läsa bloggar och själv inte skriva så mycket. Trots att huvudet är fullt av nya idéer och min skrivbok tillsammans med kalendern är fullklottrade med inspiration till nya inlägg. Visst har jag en känsla av misslyckande, men samtidigt tänker jag inte ge den känslan för stort utrymme. För denna blogg är en plats för positiva tankar och här vill jag känna mig fri, inte bunden och tvungen att prestera. Som jag skrev redan tidigare kan jag inte lova att det kommer nya inlägg frekvent, men de kommer absolut komma oftare.

work harder.
”Utbildning är inte en garanti för lönen, men att tänka och använda huvudet är det.”

För att min älskade Prinsessa ska slippa långa dagar på förskolan har jag valt att gå ner i arbetstid. Det blev 90% med en modifiering. Jag börjar redan vid 7 och slutar 4 dagar i veckan vid 14:30. På det har jag även flextid, vilket betyder att jag kan börja/sluta 2 timmar tidigare eller senare. Kan man önska sig något mer av jobbet? Jag trivs som fisken i vattnet på min arbetsplats, både med tanke på läget (5 minuters cykelväg hemifrån) och med tanke på mina arbetskamrater. Men jag vill utvecklas mer personligt och därför kommer jag satsa mer på bloggen, som förhoppningsvis kommer kunna generera lite pengar i framtiden. Dessa slantar kommer satsas på aktier och fonder och sedan får vi se…

Just nu är jag inne i en tankebubbla som handlar om att begränsa sig till vad jag vill satsa på. Det jag brinner för är hälsa och bättre liv, vilket ni redan vet. Nu försöker jag fundera ut vad det är jag kan bidra med på nätet som kan inspirera andra till nyttigare val. Som ni förstår är det mycket att ta ställning till och då kändes det så träffande när jag läste meningen ”utbildning är inte en garanti för lönen, men att tänka och använda huvudet är det” (fritt översatt) på en polsk blogg. För så är det, du behöver inte vara utbilda i något för att det ska generera en lön. Däremot måste du tänka och handla rätt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.