Livet, Pyssel

Om inspirationen som anfaller från alla håll och kanter.

Inspirationen anfaller oss från alla håll och kanter och tiden räcker inte alltid till.

Jag älskar min personliga kalender som jag skrivit om tidigare. Tack vare den överlever jag varje vecka och kommer faktiskt ihåg saker. Mitt närminne är tyvärr skadat för livet på grund av en stressig period som ledde till minnesförlust och annat skit, men jag hänger inte läpp för det då det finns kalendrar och andra hjälpmedel. Dessutom försöker jag träna mitt minne och tro det eller ej, men det har blivit lite bättre.

Jag har försökt ge mig på Bullet Journal, men det skapade mer stress än glädje. För jag är inte konstnärlig och skriver som en kratta. Målandet och skissandet ska vi inte ens tala om! Men en sak har jag tagit från BuJo-infallet och det är så kallade ”habit trackers”. Det är listor där man kan spåra eller anteckna det man gjort eller inte gjort eller ägnat sig åt under en månad (eller år eller annan tid man önskar följa upp). Tack vare en sådan ”målföljare” eller ”vanespårare” vet jag att jag bland annat att höll mig sockerfri i 5 veckor.

Nu inför hösten tänker jag köra på lite fler spårare/följare än enbart sockerfrihet. Förutom det har jag annat som jag inspireras av och jag skulle vilja ägna mig åt massvis av saker, men tiden räcker inte till. Det är nog därför många av oss har börjat avhålla sig lite från sociala medier. Bakom nästan varje klick gömmer det sig inspiration som fyller oss med positivitet samtidigt som den klipper våra vingar, då vi inte hinner ägna oss åt det som inspirerat oss.

Inspirationen anfaller!
Inspirationen finns där ute, det gäller bara att hitta den.

Hösten är dock den tiden på året då i alla fall jag känner att tiden plötsligt finns där och man kan ägna sig åt både det ena och det andra som man längtat efter sedan förra vintern. Så ta dig tid och planera din egen inspirationsbaserade tid och njut av att hösten äntligen hittat till oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.