Dreams, Tankar

Den fackliga upptakten inför hösten 2017.

Det är söndag i dag och jag ska försöka få ut min familj ut i skogen. Pizzabullar är framtagna ur frysen, en termos med te är klar så det är bara att dra ut och njuta av naturen. Det är i alla fall min plan för dagen, vi får se vad min familj tycker om den…

Jag upptäckte i går kväll att jag glömde posta inlägget om den fackliga upptakten så här kommer inlägget om den fackliga upptakten:

I torsdags var jag i Oskarshamn och träffade nästan hela styrelsen i vår avdelning av Vision. Jag har varit facklig sedan i mars och lär mig massa nytt hela tiden, vilket är jätteroligt samtidigt som det är energikrävande. Sådana träffar som upptakten i veckan och vår konstituerande i våras underlättar oerhört mycket i processen där vi lär känna varandra. I vår avdelning har vi kontakt med varandra nästan dagligen via digitala kanaler, men att träffas öga mot öga går inte att ersätta, därför värdesätter jag våra fysiska träffar starkt. Tyvärr så krockade vår upptakt med min arbetsplats upptakt, men det löste sig lite ändå.

Det som var lite annorlunda med årets upptakt inför hösten är att två av våra styrelsemedlemmar fyllde jämt. Tillsammans fyllde de 110 år (!), vilket vi såklart firade med tårta! Jag tror att det som gör oss så bra tillsammans är att vi både kan prata allvar med varandra som skratta högt så tårarna sprutar. Allt skratt under torsdagen förlängde nog mitt liv med minst 5 år.

Det är mycket jobb framför oss under både hösten och senare under hela det nästa året, men jag ser framemot det med glädje efter vår upptakt i veckan. Nu ska jag dock försöka tanka energi inför kommande veckan, för är det något vi människor verkligen behöver så är det att bli påminda om vikten av återhämtning. Hur har ni det med den saken? Återhämtar ni er som sig bör eller kör ni på utan att fylla på energitanken?

Ta hand om er bloggissar och glöm inte att nyttja era förmåner som kollektivavtalen ger er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.