Hälsa

Helvetesveckan 2017. Dag 5.

Glad Midsommar på er!

Trevlig Midsommar!

I dag är det fredag och den femte dagen på helvetesveckan. I dag är en så kallad vilodag, helvetesveckans vilodag, dock inte i mening att man ska ligga ner och vila hela dagen! Meningen är att man ska byta fokus från ena saken till den andra och på detta sätt vila. Mikrovila eller snabbvila. Att se det positiva och känna brakänslan infinna sig i kroppen. För att orka i det långa loppet är vila en av utgångspunkterna och helt enkelt ett måste.

Det gick inte så bra i natt. Jag orkade inte hålla mig vaken hela natten, men jag tänker inte gråta för det. Min kropp höll ut ända fram till 03:30-ish. Sen stängdes mina ögon trots att viljan fanns där att vara vaken. Jag somnade i stort sett stående. Hade jag inte behövt mina smärtstillande hade jag förmodligen orkat hela natten. Men jag hänger inte läpp för det utan är stolt över mig själv att jag faktiskt försökte, trots ihållande värk och ett litet barn hemma.

I dag är det midsommarafton och dagen har varit helt bra. Jag känner mig bra, inga specifika måsten utan vi har tagit dagen med ro. Umgåtts med familj och ätit bra. Härlig dag med andra ord. Att det blev just på min vilodag var mer än lyckat, det blev toppen! Hur har ni haft det? Har ni firat på det sätt ni önskade?

Jag kommer definitivt att anamma helvetesveckans vilodag som en återkommande pusselbit i mitt liv.

Att vila aktivt är något jag verkligen vill lära mig mer om. Jag tror att om man behärskar detta sätt att vila kan man nå hur långt som helst. Tänk vad mycket man kan hinna med om man vilar ordentligt utan att behöva sova! Hur vilar ni? Kan ni vila aktivt genom att byta fokus eller måste ni ta powernapps?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.