Tankar

Internationella Kvinnodagen 2017.

Lön hela dagen är det som borde stå på alla söta, kommersiella ting som männen köper till kvinnorna idag. Nu är jag helt och håller politiskt okorrekt för jag generaliserar förhållanden till hetero. Men just i detta känner jag att det behövs. Vi kvinnor arbetar 1 timme GRATIS varenda en dag, året om medan männen får betalt fullt ut. Varför ska det vara så?! Visst är det orättvist? Så istället för att köpa grejer med texten ”jag älskar dig” och liknande tycker jag att de som verkligen älskar sina kvinnor bör engagera sig i ämnet. Detta för att alla människor ska få betalt för sitt arbete, oavsett kön.

Förstå mig rätt! Jag tycker absolut att i dag är en dag att fira! Självklart ska vi fira oss kvinnor och de som vill får gärna köpa söta ting till sina kvinnor, men jag personligen vill hellre ha ett samhälle där alla människor får betalt för det de gör. Oavsett om de har en snopp mellan benen eller inte. Utvecklingen går framåt, det kan man se i statistiken, men det går alldeles för sakta! När projektet Lön hela dagen startade var klockslaget då kvinnor slutade att få betalt 15:51, i dag 5 år senare är klockslaget 16:00 vilket betyder att vi kommer först få betalt för en hel arbetsdag år 2050! Skrämmande!

Ett jämställt samhälle gynnar alla människor och det är verkligen dags att alla inser det. Jag tycker att det är synd att sådana projekt som ”Lön hela dagen” enbart uppmärksammas på just Internationella Kvinnodagen. Varför kan vi inte tänka på det året om och arbeta för ett bättre samhälle för oss alla? Är det verkligen för mycket begärt att alla, oavsett kön, ska kunna arbeta med det de vill och få betalt för hela arbetsdagen?

Säg mig, hur kan man inte vara feminist när verkligheten ser ut så där?

En feminist är en person som kämpar för mäns och kvinnors lika rättigheter, oavsett kön.
En feminist är en person som kämpar för mäns och kvinnors lika rättigheter, oavsett kön.

Det borde vara en självklarhet att kvinnor likt männen får lön hela dagen och med de orden önskar jag er en god natt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.