Hälsa

Vegetarisk kost är lösningen på många sjukdomar.

Vegetarisk kost är lösningen på många problem, både hälsoproblem och miljöproblem. Hjärtsjukdomar, diabetes, övervikt och till och med cancer. Många av dessa sjukdomar skulle kunna minska eller helt försvinna om fler lade om sin kost till övervägande vegetarisk. Det är min åsikt även om jag faktiskt äter kött ibland. Ju mer tid jag har för mig själv desto mer läser jag på och ser olika dokumentärer om mat och hur det påverkar oss och miljön. Just nu är jag hemma och VAB-bar igen då Vanessa är sjuk, vilket ger mig lite tid att fördjupa mina kunskaper.

Jag har under hela mitt liv ätit väldigt lite kött om jag jämför mig med en vanlig tjej/kvinna från samma geografiska område. Hela min familj har alltid ätit ganska mycket kött, ja hela förutom mig. Detta främst då jag var med om en hemsk upplevelse i barndomen då min morfar slaktade min gris framför ögonen på mig. Men det beror också på att jag alltid försökt skapa mig egen uppfattning om allt och att äta djur känns inte så tilltalande.

Skillnaden mellan mig och en riktig vegetarian och vegan är att jag faktiskt äter kött ibland och att jag har svårt att klara mig utan ägg och ost. Jag dricker däremot aldrig mjölk för det är inte för oss vuxna! Mjölk från kor är naturligt för kalvar, inte för människor. Samtidigt förstår jag att många människor har svårt att tänka så då vi varje dag blir bombarderade med reklam om hur nyttig mjölk är och hur bra den är för skelettet. Bullshit mina vänner, men den konversationen jag vi ta en annan dag.

Samtidigt är jag ingen människa som tvingar andra att leva eller äta som jag.

Min man får äta precis vad han vill, så länge han är medveten om fördelarna och nackdelarna (vilket han är). Mitt barn äter allt hon vill, för jag tänker inte begränsa henne, men jag serverar henne inte precis kött hela tiden. Är hon hos morföräldrarna så får hon både köttbullar och korv, är hon hemma får hon det jag eller maken serverar vilket varierar.

Vegetarisk kost är nyttigare är kost med animaliska produkter. Det är vetenskapligt bevisat sedan flera decennier. Tror ni mig fortfarande inte får ni kolla på olika statistik för sjukdomar och vilken mat de sjuka äter. Vill ni fördjupa er lite, men orkar inte läsa så får ni kolla på dokumentären ”Forks over knives”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

1 reaktion på ”Vegetarisk kost är lösningen på många sjukdomar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.