Hälsa

När mediciner gör en fet.

När mediciner gör en fet, vem kan man stämma då? Det är helt sjukt hur fort man kan gå upp i vikt när man tar starka smärtstillande eller rättare skrivet antiepileptika läkemedel. Ja ni läste rätt, jag är tvungen att ta antiepileptika för att stänga av smärtsignaler som går via nerver till hjärnan. Kul? Inte för ett öre!

En av mina största skräck är just att bli tjock igen och det som händer nu hjälper inte precis. Jag har gått upp 3 kg på knappt 2 veckor, vilket gör mig riktigt arg. Medicinerna hjälper någorlunda mot smärtan men om jag ska bli tjock på kuppen vete fanken om det är värt…

… det är deprimerande att vara hungrig hela tiden.

Tyvärr är det en av väldigt ofta förekommande biverkningarna och förutom det kan man också räkna upp darrningar, yrsel, dåsighet och sömnlöshet. Det är alltså de biverkningar jag har fått, men det finns betydligt fler som jag tack och lov har sluppit! =)

Så vad är planen för att inte bli fet? Jo att börja träna så fort läkaren/sjukgymnasten tillåter, vilket jag hoppas sker på onsdag. Jag bävar faktiskt lite inför vad som sjukgymnasten och hela ryggteamet ska säga för jag vill verkligen inte operera ryggen. Tvinga kan de inte, men de kan rekommendera detta och då kommer jag vägra. Så enkelt är det. Jag har läst alldeles för mycket om det på sista tiden för att lägga mig under kniven och kanske bara bli sämre.

Sen så ska jag försöka hålla mig undan maten så gott det går. Den där hungern finns dock där hela tiden och jag vet inte om jag orkar stå emot hela tiden =( Men jag ska försöka! Det är det enda kan jag just nu… inte äta och hoppas på att få kunna träna snarast möjligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

2 reaktioner på ”När mediciner gör en fet.

  1. […] Hur går det för er i detta väder? Fortsätter ni träna och tänka på vad ni stoppar i er? Eller har ni gått i ide när det gäller träning och hälsa i stort? Själv har jag som skrivet återupptagit träningen med besked och slutat med socker/bakverk (det sistnämnda sedan 6 dagar tillbaka). Träningen går bra även om det känns i kroppen. Sockret är det sisådär med, idag tog jag exempelvis en pytteliten tugga av en chokladpralin och i veckan åt jag en halv chokladflarn. I det stora hela går det dock toppen tycker jag, främst med tanke på att jag kunde äta 2-3 munkar eller kexchoklad om dagen när jag tog de starka smärtstillande!  […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.