Bloggande, Hälsa

Får det vara en martini på morgonen?

Får det vara en martini på morgonen?

Nu har jag varit hemma i en hel vecka. En vecka av smärta, förödmjukelse och smärtstillande i massor. Jag kommer vara hemma i minst en vecka till så det är väl bara att inse det komiska i tillvaron och infinna sig i det eller? Eller som min fina doktor Sabina sa ”du kommer få sådana här episoder av smärta ibland, men du kommer överleva”. Det är alltså min rygg, som är trasig, som har försatt mig i den här situationen. En av mina två diskbråck har visst blivit värre och började trycka på en nerv, men nu verkar det har gått tillbaka av sig själv. Det gläder mig då jag slipper operera ryggen och det var det jag var mest rädd för.

Nu är planen fysioterapi och smärtstillande tills det blir bättre samt sjukskrivning i 2 veckor. Problemet är att jag varken kan sitta, stå eller ligga en längre stund. Att vara i en och samma position en längre stund gör mig stel och tillför sådan smärta att jag vill kräkas.

Jag vaknar varje natt, flera gånger om, med smärta i ryggen och höfterna som gör att jag måste ta mig upp och gå.

Så jag går mitt i natten i lägenheten och andas, försöker dämpa smärtan och ilskan som vaknar till. Efter en stund blir det bättre och då lägger jag mig igen, somnar om till nästa gång jag ska vända på mig och smärtan hugger till igen.

Den här tiden har alltså gjort att jag dammade av min gamla Sex and the City box och började titta på den fantastiska serien från början. Nu är jag inne på avsnittet då Carrie började arbeta på Vogue och blir stupfull på morgonen på 1,5 glas martini, därav titeln på inlägget. Tror ni verkligen att det är så i modebranschen? Att man dricker redan på morgonen för att kunna uthärda dagen och alla misslyckanden? Jag hoppas inte det för det hade betytt att alla de modetips vi får i magasinen är skrivna av en flock alkoholpåverkade pessimister.

Eftersom jag tycker att det är bättre att skratta än att gråta åt eländet som jag befinner mig i just nu ska jag fortsätta titta på serien och analysera dess olika budskap. Ha en fin dag bloggissar och ta er en dry martini på kvällen åt mig då jag inte kan dricka själv på grund av alla mediciner.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

3 reaktioner på ”Får det vara en martini på morgonen?

  1. […] kropp, som mitt är, ska man ta det extra försiktigt. Jag vill inte hamna där jag var i höstas, med ryggsmärta från helvetet och ischias som tog nästan knäcken på mig. Jag fortsätter med helvetesveckan, men i en nyanserad form. Nu fortsätter jag med verkligen MIN […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.