Bloggande, Tankar

Min kropp, mina rättigheter och mina val.

Det är helt sjukt att det i modern tid finns länder som vill förbjuda abort totalt. Jag menar inte abort som här i Sverige utan även den aborten när kvinnans liv är hotad eller när hon blev våldtagen eller till och med när ett barn blir tvingat till att föda ett barn. Det är fruktansvärt och helt främmande för mig… ändå är det precis vad vissa vill ska hända i Polen. Mitt hemland som jag just nu verkligen skäms över, men är också stolt över eftersom så många vågar protestera och sätta sig mot dessa galna påhitt. #czarnyprotest eller #blackprotest och #mybodymychoice är några av hashtaggar som har gått varma i sociala medier. Folk sätter sig mot galenskapen som vissa politiker vill genomföra.

Min kropp, mina rättigheter och mina val.

Abort är tungt. Det är ett ämne lika djupt som ett hav och lika brett som USA. Det finns de som är för och det finns de som är emot, själv tillhör jag den första skalan. Ibland är det bättre att stoppa embryots utveckling än att föda ett barn. Det finns tillräckligt oönskade barn i världen och det finns mer än tillräckligt med barn som växer upp under hemska förhållanden. I sådana fall är det bättre med abort. Sen är det ALLTID kvinnas val, hennes kropp är enbart hennes och ingen annan ska lägga sig i.

Nu ska det inte förväxlas med när männen luras till graviditet, men det är ett annat ämne…

Jag hoppas innerligt att partiet PRO (Prawo Do ?ycia) inte vinner! Det hade blivit en katastrof och verkligen en svart tid för alla kvinnor i Polen. Att kunna välja och bestämma över sin kropp och sitt liv borde vara en självklarhet i hela världen.

Däremot tycker jag inte att abort ska användas som preventivmedel och jag tror inte att det är så det ligger till. En abort är väldigt påfrestande för både kroppen och knoppen och jag önskar ingen behöva genomgå detta ingrepp.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.