Hälsa, Livet

Från soffpotatis till sund.

Titeln är inte helt sann men den beskriver känslan jag vill förmedla. Det är inte första gången jag skriver om att jag vill röra på mig mer och det är definitivt inte sista gången. I mångas ögon är jag en riktigt soffpotatis för till 99 procent väljer jag choklad, vin och soffhäng istället för motion, men jag älskar promenader. Tack vare att Totte flyttade hem till oss för 5 år sedan har vi, både jag och maken, promenerat betydligt mer än om vi inte haft en hund. Tyvärr är vår pälskling sjuk och kan inte motionera på den nivån jag önskar att han kunde, men promenader med honom är ändå bra på andra sätt än just som träning. Vi kommer ut, vi får frisk luft och vi rör på oss även om det inte blir i de mängderna jag önskar.

Sedan ungefär 1,5 år tillbaka, kanske 2, håller jag på och läser en massa om träning, motion, kost, hälsa och fitness. Strax innan jag blev gravid med V började jag hårtträna hemma med hjälp av en bok och tränings-DVD av fitnessgurun Ewa Chodakowska (vilket jag har bloggat om tidigare), men jag slutade tvärt på grund av rädslan att förlora Miraklet. Månaderna gick, V föddes frisk och kry, jag började arbeta och tiden bara rusade fram. Om två veckor tar jag examen som vårdadministratör och inbillar mig att äntligen kommer jag orka ta tag i träningen. Sanningen är att jag hade plockat fram träningskläder, boken och DVDn i tisdags men det slutade istället med en akutoperation.

Att se positivt på livet är bättre än att gå genom det med pessimistisk melodi. Det blir inte bättre av att klaga men det blir lättare att leva om man ser att glaset är halvfullt :)
Solnedgången i Kalmar.

Dagens händelse gjorde mig dock starkare och ännu mer besluten att om inte NU så när!?! Därför bestämde jag att så fort läkarna ger mig klartecken att träna ska jag börja med det. Inget speciellt datum, ingen speciell veckodag utan helt enkelt klartecken från de som vet bäst.

Så nu vet ni… och när jag ändå avslöjar det ena kan jag avslöja det andra, bloggen kommer så småningom flyttas till en annan domän. Ta hand om er bloggissar och njut av det ni har!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.