Pengar, Tankar

Om när annonsörer tror att de kan utnyttja bloggare. 

Det händer då och då att företag hör av sig till mig och vill få en länk eller ett helt inlägg publicerad på min blogg. Jag har inte jättestor trafik och jag livnär mig inte på mitt bloggande för jag i det stora hela bloggar för mig. Det är någon sorts tankerensning där jag kan skriva om precis vad jag vill, ibland gnäller jag och ibland delar jag med mig av härliga foton eller vardagslivet. Men när det kommer ett erbjudande på samarbete så tar jag det alltid på allvar (dock händer det ofta att de erbjudanden hamnar i min skräppost och jag upptäcker dem nån månad senare…) och gör mitt bästa för att reklamen ska bli personlig och bra. Då förväntar jag mig också att få bra betalt! När jag lägger ner tid och energi på att skriva ihop ett inlägg och sen länkar till företagets sida gör jag ett jobb som ska ge klirr i kassan. Varför skulle jag annars göra det!? Min blogg är ingen volontärsorganisation där företag kan publicera reklam gratis. För visa mig den tidning som ger gratis annonsplatser!

Varför jag skriver detta? Jo för att jag skulle skriva ett sådant inlägg igår men företaget började ändra summan jag skulle få för jobbet och till slut blev det ett sådant skambud att jag helt enkelt skrev att för den summan kan de försöka någon annanstans :) 

Sen har jag en återkommande byrå som jag ibland skriver för och även om de betalar mindre än vad jag i vanliga fall tar så fick jag en bra kontakt med tjejen som är ansvarig där och då är inte alltid summan det viktigaste utan just det att hon återkommer med olika samarbeten. 

Summa-summarum: vill du ta kontakt med mig och få länk/annons publicerad på min blogg – tänk på rimlig betalning. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.