Foto, Livet, Tankar

Glädjedagboken #7

  
Idag är jag extra glad över att få bo i det vackra Sverige. Många klagar på vårt land och oroas över olika saker, men vi ska inte glömma hur bra vi har det egentligen. Vi svälter inte, oavsett hur tufft vi än har det så kan vi alltid lita på att få någon sorts hjälp, vi har tak över huvudet och skolorna är gratis för alla. Om inte det är fantastiskt och värt att glädjas över så vet jag inte! 

Jag tänker på just skolor idag eftersom många i min vänskapskrets i Polen har barn som började skolan idag. Det är inte så konstigt egentligen för alla i Polen börjar skolan den 1a september, men just i år är det första gången som alla 5-åringar börjar nollan (förskoleklassen). Jag tycker synd om de stackars barnen som blir berövade på ett helt år av sin barndom! Barn ska få vara barn enligt mig och inte börja skolan så tidigt. Att gå på förskolan och leka är en sak, men att behöva lära sig saker och bli betygsatt i så ung ålder är fel. 

Så idag är jag glad över att bo i Sverige där barn får vara barn och vi föräldrar har möjlighet att välja barnomsorg när det väl är dags :)

Foto: NASA , Night Earth, Anton Balazh 2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.