Livet, Tankar

Om bröllop och shopping och verkligheten runt omkring oss.

Idag är det prinsbröllop mellan prins Carl Philip och hans Sofia (i skrivande stund redan prinsessa av Sverige). Det är kärlekens dag med massa mys, fina klänningar, rörande tal och musik som överraskar. 

  
Det är också en dag då många begav sig till shoppingcenter och shoppade loss (läs: sådana som jag). Idag köpte jag mig ett par byxor och en enkel blus som jag visar er under veckan som kommer :-) Men förutom detta är det också en dag av sorg då vi påminns om den hemska verkligheten som lurar runt hörnet. Bland oss finns det människor, eller rättare skrivet odjur, som har kapacitet att ta en annan människans liv… 

De odjuren är hemska, men deras hemskhet och grymhet ligger inte i deras nationalitet som många rasister vill få det till! Glöm inte att varje land har rötägg bland sina medborgare och det är aldrig nationaliteten i sig som får människan att begå brott. Psyket, livet, stunden, omständigheter – det är det som får någon att begå brott. 

Istället för att koncentrera oss på spekulationer kring vad som hände och varför tycker jag att vi bör koncentrera oss på kärleken och skänka en god tanke till dem som miste någon de älskade. Det finns så mycket ondska bland oss och media rapporterar dagligen om grymheter som händer både i Sverige och internationellt, därför vill jag påminna er om att visa er kärlek för nära och kära innan det är för sent.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.