Livet, Studier, Tankar

Om den drömlika framtiden och prestationspressen.

God kväll bloggissar! Idag är det redan onsdag och snart har vi helg. Tiden flyger verkligen förbi mig just nu och jag känner att jag ligger efter i mångt och mycket. Av en slump upptäckte jag att de två sista inläggen om den drömlika framtiden har mystiskt försvunnit från tidsinställda listan… men då jag inte har tillgång till originalversioner just nu får ni snällt vänta på uppdatering. Hela serien kommer i alla fall vara publicerad senast på lördag så håll utkik om ni behöver motivation och pepp inför jobb bytet eller starta eget projektet.

Vad skulle jag egentligen skriva ikväll? Ja, just det! Prestationspressen. För det är ett viktigt ämne som få lyfter upp och belyser. Jag vet att många, inklusive mig själv, är prestationsprinsessor som lägger ribban djävligt högt och sen hamnar i en svacka. Det är inget fel med att ha högt uppsatta mål och det är absolut inget fel med att ibland hamna i en svacka, men om detta händer alltför ofta är någonting som det inte ska vara. Själv valde jag idag att faktiskt sänka ribban, inte stressa sönder och missa en deadline. På vårdadministrativa programmet skulle vi ladda upp två hemtentor idag, en i ekonomisk historia och en i statsvetenskap. Den i ekonomisk historia var jag klar med så den laddade jag upp men den i statsvetenskap hann jag bara till hälften, så den lämnades inte in. Hur det känns? För djävligt! För att jag är inte sådan, jag håller alltid deadlines (iaf när det gäller jobb och skola, värre är det med bloggen) och att ta själv beslutet om att tagga ner är svårt. Det är en nyttig erfarenhet för mig tror jag, att världen faktiskt inte går under om jag kör på en omtenta istället.

Imorgon dock är det andra bullar, för imorgon börjar en hektiskt tid för mig. En tid med 100% jobb, 150% studier och julplanering i full gång. Men det varar bara i två månader, sen kommer jag kunna ta det lugnt och kanske (förhoppningsvis) kunna resa en vecka till ett varmare land. För att orka de två månader med en fullspäckad schema har jag gjort en planeringskalender där allt står nedskrivet. Min egengjorda almanacka är min bibel, det är en sak som jag inte klarar mig utan (samt mobilen, men det är en annan historia), det är en sak som underlättar livet oerhört mycket.

Så skulle det bli lite tyst på bloggen vet ni varför. En hektisk period, jul i annalkande och många tankar som snurrar i huvudet. Men jag ska försöka uppdatera så ofta jag orkar, för jag har mycket att dela med mig av! Så välkomna tillbaka när ni så önskar. Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.