Dreams, Livet, Tankar

Den drömlika framtiden – dag 9.

I fredags fick du i uppgift att ta fram målet som ska vara avklarad lagom till nyårsafton, jag hoppas verkligen att du valde ett realistiskt mål och att ni kommer göra allt för att uppnå den. Men för att uppnå målet, oavsett vad det nu blev, behövs det hjälpmedel. Du kanske behöver göra enkäter för blivande kunder där de kommer besvara frågor som rör verksamheten eller så behöver du själv kolla marknaden och efterfrågan på det du vill erbjuda. Om du inte går i ”öppna eget tankar” utan vill bli anställd i en viss bransch, behöver du kanske kolla upp olika företag, vilken personal som jobbar där nu och om du passar där? Eller så kanske behöver du börja svara på olika jobbannonser för att äntligen komma till skott och våga sina vingar?

Jag vet inte hur lång du har kommit i ditt projekt som rör den drömlika framtiden, men det jag vet är att alla behöver vi komma igång och faktiskt göra något för att förändra situationen. Nu när hösten är här och mörkret har fallit är det lätt att fastna framför datorn eller TV:n och bara mysa MEN gör om och gör rätt om du vill komma någonstans! Den där drömlika anställningen eller egna företaget kommer inte och knackar på din dörr… ingen har en sådan tur. Så kavla upp ärmarna och börja agera för att just din dröm blir verklighet. Behöver du fixa enkäter för att kolla marknaden/den blivande kundkretsen finns det olika gratis-sidor som erbjuder olika lösningar, börja googla på ”gratis formulär” eller ”gratis enkäter” (mitt tips är SurveyMonkey). Är det en anställning du är ute efter så är det dags att börja skicka iväg sitt CV och personligt brev samt göra sig synlig på LinkedIn!

Kom ihåg att det svåra med allt är att börja, sen brukar det rulla på, så starta med en sak och sen gör nästa och så vidare till du når ditt mål för i år. Lycka till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.