Dreams, Livet, Tankar

Den drömlika framtiden – dag 16.

Du är inte den första som tänker på att starta eget företag, bli en redaktör eller författare, bli en inredare eller vad det nu än är du vill syssla på. Därför tycker jag att du ska hitta en person som inspirerar dig, någon som du tycker har lyckats väl och som du kan studera och lära sig av. Oavsett vem du väljer att titta närmare på kommer det hjälpa dig att skriva din egen historia. Din väg till den drömlika framtiden kan få en skjuts av att du lär dig av din inspiratörs karriär. Studera noga vad denna människa har gjort i sitt liv och vad det är som har hjälp hen att vara där personen befinner sig idag. Alla gör vi våra misstag, genomför ogenomtänkta projekt och får ta smällarna, men genom att studera andra människors vägar kan vi minska på våra egna misslyckanden.

Redan tidigare i projektet har jag skrivit om att hitta sin idol [ja, jag vet att det låter lite fjortisaktigt) (eller någon i branschen som vi ser upp till)] och kanske bjuda denne på en fika. Jag upprepar mig igen, ta kontakt med människor som du har som förebilder! Du behöver inte skicka en massa mejl med tusentals frågor, men du kan skriva en gång och förklara att du ser denna människa som en mentor och skulle vilja träffas för lite konversation om branschen och erfarenheter. Ta inte illa upp om personen inte svarar direkt eller om personen inte har tid just nu, det kan faktiskt komma en dag då personen hör av sig och vill prata med dig, så ge inte upp =) Dock se på detta med öppna ögon, kontaktar du någon som är väldigt känd, kan det bli svårt att få till en fika.

Tänk dock på att det som fungerade för denna människa kanske inte funkar för dig! Att studera någons karriär och framsteg ska ses som en lektion i projektet, inte som en gyllene regel som fungerar för alla. Du ska bygga din egna karriär och din drömlika framtid är enbart din och bara du kan jobba på för att den ska uppfyllas, därför ska du inte härma någon annan utan hitta på ditt egna sätt att lyckas i livet =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

2 reaktioner på ”Den drömlika framtiden – dag 16.

  1. Har haft stora drömmar om eget företag, de sista åren så tänker jag mig i en garnaffär. Men så kommer jag till insikt och känner även att det känns helt okej att bara ha drömmarna utan att det sker till handling ;) Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.