Dreams, Livet, Tankar

Den drömlika framtiden – dag 11.

När vi försöker uppnå våra mål tänker vi framförallt på allt som ska göras nu, helst idag eller imorgon, men det är också viktigt att tänka på det som kanske inte ger resultat direkt men som kan komma till användning och ge utdelning i framtiden. Det är just vad det här inlägget kommer handla om. Att göra något ”för framtidens utdelning” under tider vi arbetar med den dagliga planen som ska ta oss i mål.

Vad är det jag egentligen syftar på? De saker du har gjort den senaste tiden har du gjort dagligen alltså löpande med små delmål och det finns flera sådana saker att göra om du har satt upp ett mål för 2014. Hela projektet som jag nu publicerar har tagit längre tid än vad du kanske tror, då det uppkom utan tvång och var tänkt som ett framtidsprojekt som kan publiceras när jag önskar. Att jag valde oktober månad (med några inlägg in i november) är till en viss del slump… tanken var att det skulle publiceras redan i september men livet har kommit i vägen för det och eftersom mina läsare hade ingen aning om att projektet fanns blev ingen lidande av att jag sköt fram på det. Jag vet inte hur din drömlika framtid ser ut och jag vet inte vad du planerar, men det jag vet är att ju mer du arbetar med ditt projekt desto större utdelning får du i framtiden. Det du gör idag hjälper dig att komma ordentligt igång och våga, men där längre fram kommer du kunna ta fram andra saker som du gjort under tiden och använda dem till passiv inkomst.

Så vad kan generera passiv inkomst i framtiden? Allt beror på vad det är du vill uppnå med projektet. Ska du starta egen verksamhet inom skönhet och hälsa kan du kanske skriva en bok om ämnet (det är ganska lätt att sälja sina egna e-böcker) och sen när du är igång och har skaffat dig kontakter kan du sälja den och på detta sätt tjäna extra pengar? Samma sak gäller om du tänker utbilda dig till personlig tränare, redan nu kan du skissa på en egen bok med träningstips och/eller ett egenutvecklat träningsprogram. Om du vill arbeta inom marknadsföring eller informationsbranschen kan det vara klokt att starta en blogg vid sidan om jobbsökandet och kanske skriva om processen (tänk på att bloggen kan bli en bok)? Ja, du förstår vad jag är ute efter. Gör det du ska löpande men tänk också på något projekt som du kan göra under tiden, ett sådant som inte har någon tidspress och som du kan utveckla i lugn och ro och sen använda det när du redan är etablerad och har större möjlighet att slå igenom med något nytt =)

Dagens utmaning: tänk ut 3 sådana ”vid sidan om projekt” som du kan sysselsätta dig med då och då för att hålla gnistan levande. Är du nyfiken på mina projekt? Jag avslöjar inte alla men ett av dem är ett bokprojekt =) Men nu är jag nyfiken på vilka är dina?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.