Dreams, Livet, Tankar

Den drömlika framtiden – dag 10.

Dagens inlägg kommer handla om visualisering av den drömlika framtiden och framförallt hur vi kan peka ut olika stadier av projekt med hjälp av visualiseringen. Så greppa en penna, hitta ett papper (eller en anteckningsbok om projektet som jag bad dig om att föra i första inlägget) och skriv ner visualiseringen, fast baklänges.

Det jag menar är att jag vill att du ska se dig redan i mål. Jag vill att du visualiserar att det du vill uppnå redan är klart och att dina känslor befinner sig långt framme i den drömlika tillvaron. När du ser detta vill jag att du beskriver steg för steg hur du nådde toppen, fast inte från början till slut utan snarare från slutet och bakåt till början. Exempel på detta är att du drömde om en anställning på en välgörenhetsorganisation, nu jobbar du där och trivs som fisken i vattnet men innan du hamnade där var du på en andra intervju, innan dess var du på den första och tidigare skickade du in en ansökan. Vad gjorde du innan du skickade ansökan? Jo, du skrev ner ett CV och ett personligt brev, du fixade (förhoppningsvis) en LinkedIn profil och letade information om organisationen. Du läste också på om välgörenhet och satte upp för- och nackdelarlistan som definierade varför du skulle sadla om. Men hur började allt detta? Kanske med ditt intresse för välgörenhet? Eller du kanske såg något program som handlade om utsatta människor eller misskötta djur? Det är bara DU som vet hur allt började och jag vill att du med hjälp av den ”bakåtvända tekniken” hittar glöden till att fortsätta framåt till DU når ditt mål.

growingonelife

Om du undrar varför jag trycker på att du ska precisera alla små delmål och alla avklarade steg och varför det är så viktigt att ha allt ”på papper” så är svaret att det är mycket mer tillfredställande att se alla de ”att göra” grejer strykas från listan än att bara ha det i huvudet. Så ta fram pennan, iPaden, anteckningsboken eller vad det nu är du använder dig av och skriv! Så fort du är klar med något steg vill jag att du stryker den eller checkar av den och känner dig nöjd, du kan bara göra det du orkar så gör ditt bästa och njut av hela resan =) Jag vet att det är svårt att fortsätta, att rädslan för det okända kan ta överhanden och att vi kan känna oss paralyserade, men snälla våga kliv fram och lev ditt drömliv nu, för kom ihåg att vi bara har ett liv och det ska levas… inte enbart överlevas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.