Hälsa, Livet, Tankar

Om att investera i sig själv.

Det snackas så mycket om att investera i ditten och datten, allt från hallen, garderoben till aktier och hem, men ingen (eller väldigt få) talar om att investera i sig själv. Att det är väldigt viktigt att se sig själv som det viktigaste i sitt liv, för orkar en inte ta hand om sig själv och sätta sig själv främst blir det svårt att ta hand om andra och ännu svårare att leva livet till fullo. Jag vet att det är viktigt att ta hand om andra och missförstå mig inte med den texten. Min familj är viktigast för mig och jag gör vad som helst för dem, men jag har lärt mig den hårda vägen att jag bör vara den viktigaste människan i mitt liv. Likaså Du bör vara den viktigaste människan i ditt.

Men tillbaka till investeringar. I lunchrummet idag hade jag nämligen ett trevligt samtal med en kollega om personlig utveckling och just investeringar i sig själv. Vi pratade om vikten att göra något för sig själv, allt från att gå en promenad dagligen till att gå en kurs i något en tycker om. Varför? Jo, för att då mår människan bra och orkar ta hand om allt som händer runt omkring en! Senare är det faktiskt så att en människa som är sugen på livet och uppskattar sig själv ses som mer ”viktig” av både arbetsgivaren som vännerna. Nu menar jag inte viktig som i ”hen är viktigare än en annan” utan viktig som i ”hen vill jag lära känna och ha i min närhet” när det gäller vänner och när det gäller arbetsgivaren som i ”hen vill jag behålla och befordra”.

”The egoism which enters into our theories does not affect their sincerity; rather, the more our egoism is satisfied , the more robust is our belief.”

Därför tycker jag att fler bör tänka på att investera i sig själv, inte enbart pengamässigt för med det är det olika men framförallt tidsmässigt. Gå den där kursen, börja med den där sporten eller bli en fena på just ditt intresse så ska du se att fler ser Dig och uppskattar dig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

2 reaktioner på ”Om att investera i sig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.