Bloggande, Studier, Tankar

Om maktförhållanden och studieträffen.

Hur är vi som människor? Har vi makten eller har vi den inte? Använder vi oss av den medvetet eller omedvetet? Vad är skillnaden mellan nu och då när det gäller maktförhållanden och hur påverkas den enskilda individen av digitaliseringen som sker? Ja, alla sådana frågor diskuterade vi på studieträffen idag. Vad kom vi fram till?

Vi kom fram till slutsatser om att vi idag är mer kritiska till digitaliseringen än vad vi var för ett par år sedan samt att politiker, tack vare tillgängligheten och sociala medier, har blivit mer genomskinliga som i sin tur betyder att de har ”kommit ner” och blivit mänskliga. Detta har också gjort att vi vanliga dödliga har ”kommit upp” och vågar ifrågasätta, och ibland är vi kanske för ifrågasättande då vi på grund av det ständiga nyhetsflödet inte litar på allt som sägs och skrivs.

Tidsperspektivet och stressen kring det var också ett ämne vi pratade om, det att vi alltid är uppkopplade och kan nås vart som helst, när som helst. Hur detta påverkar individen och vilken dubbelmoral vissa av oss har när vi som vuxna ”småjobbar” hela tiden med mobilen/surfplattan i handen (”den ligger ju ändå här, så jag kan väl jobba en snabbis”) men till barnen och ungdomarna säger vi att de ska lägga av med det eviga surfandet och lägga ifrån sig mobilen/plattan en stund. Åter igen är vi inne på att barn gör som vuxna gör och inte som vuxna säger… Det förde oss till tankar kring de visuella träffarna, om att de stjäl vår uppmärksamhet och tid från våra fysiska träffar med vänner och familj. Med detta menar vi inte att visuella träffar och sociala medier är helt fel, men att vi lättare glömmer bort livet utanför webben.

Mer om dagens träff och alla tankar som väcktes får ni läsa om imorgon, för nu sitter jag på tåget hem till mina föräldrar och ska slappna av en aning :-) Kram!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

1 reaktion på ”Om maktförhållanden och studieträffen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.