Bloggande, Foto, Pengar, Pyssel, Tankar

Om att väcka kreativiteten i sig.

Idag tänkte jag skriva lite om kreativitet och dess påföljder. Jag har nämligen gått med i gruppen ”Återbruka mera!” på Facebook och ja, jag är fast… redan innan jag gick med där så har jag varit/är med i många grupper där människor lägger upp inspirationsbilder på allt man kan göra av grejer man redan har hemma. Sen så är jag en förespråkare av återanvändning av allt, även om jag inte alltid lever som jag lär ;-) Den stundande födelsedagen har väckt den där känslan i mig som har funnits där länge men som jag ibland förtränger, den där känslan av att när jag sitter där på ålderns höst och minns mitt liv, vill jag minnas det som ett liv som gjorde skillnad. Ett liv som jag levde till fullo utan att göra en alltför stor skada på naturen. Jag vill leva ett liv där känslor, naturen och de omkring mig kommer i första hand! Det är ett rikt liv på riktigt enligt mig. Pengar, karriär, materiella ting är inte så viktiga i slutändan… även om det är bra att ha dem just för tillfället.

Ja, ni förstår nog vad jag menar. Återanvändning, kärlek, glädje, natur… allt detta hänger samma på något sätt. Problemet hemma hos oss är att vi inte har plats för olika sopsorteringskärl men vi jobbar på att fixa det på något sätt. Så nej, vi sopsorterar inte så jättebra. Vi köper grejer, både billiga och dyra och sen slänger vi dem när vi tröttnat på dem. Hemskt men sant. Dock har vi blivit lite bättre på att inte köpa in mer saker och det vi inte använder längre som är i fint skick säljer vi vidare eller skänker. Idag var en sådan dag då vi rensade i några kartonger och hittade en gammal ledljus-björn som var sönder (hade ett hål) men som jag inte velat slänga pga. att jag gillar den. Micael övertalade mig dock att nu är det dags att göra sig av med den, men först slog han den totalt sönder för att ta ut ledlamporna från den. Det var ju inget fel på den slingan och ikväll använde jag min nyfunna kreativitet till att omvandla en godisfisk till en lampa =)

fiskomvanling_dreamsaboutlife

 

Godisfisken (vissa har godisskålar, vi hade godisfisk, därav namnet) fick sig en hälsosammare liv som en underbar fisklampa! Och den är så fin när den lyser i mörkret bredvid vår nya soffa (inlägget om det kommer en annan dag, men ja vi har ommöblerat igen).

Som ni ser en liten kreativitet väcker stora tankar om livet. För vad händer om vi fortsätter att skräpa ner och förgifta vår kära planet Jorden? Nu ska jag gå en promenad med Totte och tänka vidare på vad jag kan återanvända hemma och sen hoppa i säng för det är jobbdag imorgon. Ha en god natts sömn bloggissar så läses vi! Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.