Livet

Om det som var bra och dåligt under barndomen. *011/365

Dagens utmaning är hiss & diss – händelser från barndomen.

Under min barndom var det mycket som var bra och mycket som var dåligt, men då jag bestämt mig för att inte skriva så mycket om det smärtsamma från barndomen ska jag mest skriva om bra händelser.

1. Min lillebrors födelse! Jisses om ni bara visste hur mycket jag tjatade på föräldrarna att jag ville ha syskon. Ett litet syskon som jag kunde leka med, ett levande docka att klä ut… Jag fick tjata länge och till slut föddes han. Miraklet på jorden, min lillebror. Då var jag 6 år och 5 månader gammal…. jag var världens lyckligaste tjej. Att mitt underbara liv skulle förändras till något mycket mörkt visste jag inte då och lyckan över honom var gigantisk.

Syskonkärlek.
Syskonkärlek.

2. Livet hos mormor och morfar! På landet där lugnet var stort. Där jag fick vara mig själv, där jag slapp gå på tå, där jag fick leka och busa och gosa och bara va’. Det var livet, på riktigt. Utan bekymmer, utan tvång till något. Jordgubbar som jag plockade själv i trädgården, plommon och hallon. Bara jag blundar kan jag se mormor stå i köket och fixa jordgubbsgegga till mig. Och morfar hos hönsen som lät mig plocka äggen… trots att han visste att jag skulle tappa dem alla så lät han mig hållas. Och tuppen som jagade mig, och min älskade gris som jag gosade med och alla de vänner som jag träffade och fick leka med. Underbara dagar, veckor, månader som jag minns med glädje.

3. Somrarna på Öland! Livet i Sverige när vi hälsade på… innan flytten hit. Stranden vid Ekerum golfby, livet i lyxstugan. Glädjen, värmen och lugnet. Det livet som jag längtade till där alla vi fyra var samlade. Då visste jag inte hur privilegierat vi levde, då visste jag inte att alla inte hade det så bra. Idag minns jag det som ett annat liv, så nära men ändå så långt borta…

Ja det är mina hiss från barndomen. Dissen tänker jag inte skriva om, för de små dissen är helt betydelselösa och de stora vill jag inte minnas. Jag förlät och jag lovade mig själv att aldrig mer sjunka ner i de svarta tankarna om varför. Så njut av mina hiss och berätta gärna vilka Era är! =) Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.