Livet

Om det som var populärt förr. *006/365

Ikväll är jag sen med svaret på dagens fråga i bloggutmaning365, men här kommer den:

Dagens fråga: Vad var populärt när du var liten?

Jag är född i slutet av 80-talet och växte upp på 90-talet då det inte fanns mobiltelefoner eller Internet hemma. Tja, det fanns knappt något som hette Internet café, den första jag var på var pytteliten, hade massa besökare och  alla fick vänta på sin tur (samt betala mycket för några minuters surfande). Det var 1997… idag är det andra bullar, på båge gott och ont. Men inlägget skulle handla om det som var populärt under min barndom så, varsågod och läs:

Karteczki – svårt att förklara vad som egentligen menas med detta men jag ska försöka. Det kan jämföras med samlarkort fast i formaten A4 & A5. Bilden på pappren kunde föreställa allt från Disneyfigurer, djur och dåtidens kändisar till bilar och natur. Det var heta samlarobjekt och ville kvinns vara ”inne” så sysslade kvinns med det (killar samlade också!).

POP musiken – Britney Spears, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Backstreet Boys och såklart Westlife… ja, det var mina tonår ;-)

Tamagotchi – alla hade det! Precis a l l a! Ett elektroniskt husdjur som behövde kärlek, mat, uppfostran och såklart att kvinns plockade upp bajset. Lärarna var dock inte så glada i de små prylarna som alla hade hängandes vid nyckelknippan eller byxorna ;-)

Tamagotchi - leksaken från 90-talet.
Tamagotchi – leksaken från 90-talet.

Det var de mest populära tingen under min barndom/uppväxt. Förutom dem så var såklart Barbie het eftertraktad och att helt enkelt leka ute med sina vänner. Jag misstänker att ni undrar så innan ni frågar svarar jag: nej, jag är inte uppvuxen i Sverige.

Ha nu en fin måndagskväll och kommentera gärna med era barndomsminnen =) Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

4 reaktioner på ”Om det som var populärt förr. *006/365

  1. Jag var faktiskt en av få som inte hade en Tamagotchi eller Furby, trots att det var väldigt populärt här i Sverige också :) Jag fick inte för min mamma, som tyckte att det var löjligt när jag redan hade en riktig katt, kanin och häst, och nu i efterhand inser jag att hon hade helt rätt, även om jag tyckte att hon var dum ibland när jag var liten. Jag har mejlat dig angående bibliotekarieprogrammet förresten, hoppas du vill svara, det hade varit till stor hjälp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.