Foto, Hälsa, Livet, Tankar

Det där med mat.

Det är redan torsdag bloggissar, visst är det härligt? Jag har dötrist på jobbet hela dagarna så det känns skönt att helgen närmar sig :-) Till helgen ska vi fixa hemma och rensa bland alla kläder och papper, det blir nog någon kasse att kasta… men idag är det torsdag och jag ska skriva om mat.

Har ni hört talas om 5:2 dieten (5:2 metoden)? Om inte så googla på det (eller kolla 5-2 dieten) men i korthet handlar den om att äta bra och balanserat hela tiden men två dagar per vecka ska man fasta. Med fasta menas det att man lever på 600 kcal/dag helst fördelat på en eller bara två måltider. De 2 dagarna kan inte komma efter varandra utan ska vara utspridda t.ex. måndagar och torsdagar. Jag tänkte prova den under en tid och utvärdera, egentligen behöver jag inte gå ner i vikt (min viktminskning på 65 kg räcker nog ;-) ) men jag vill känna mig fräschare och som ni kanske redan vet är jag livrädd för cancer och då dieten (eller livsstilen borde jag kalla det) sägs minska IGF-1 tillväxten så är det klart att jag provar!

Frukost :)

Dagens mat kommer bestå utav det som syns på bilden samt av ett paket nudlar som innehåller 290 kcal samt på kvällen får jag fixa någon sallad eller annat på max 200 kcal. Wish me luck ;-) Jag väljer att äta tre gånger idag då det är första dagen och jag som GBP opererad behöver äta fler gånger än andra… Men summa summarum blir det ungefär 600 kcal på hela dagen.

Frukt och grönsaker är det jag gillar mest och därför väljer jag denna bild som dagens bidrag i Torsdagstema I ? Like.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

15 reaktioner på ”Det där med mat.

   1. Tyvärr märker du inte så bra men det är okej! Du får klaga ändå! ;O)

    Jag har läst hela inlägget och inlägget du hänvisar till…. Frågan är fortfarande berättigad anser jag men det är inte nödvändigt att svara om du inte vill svara. Det kan ju vara personligt osv! Ingen fara på taket! :O)

    1. Men det är klart….jag behöver ju inte kommentera! Det kanske var dumt! Jag ber om ursäkt för att jag är nyfiken! Det kommer inte hända igen…hoppas jag! Dessvärre är jag lite glömsk ibland så jag ber om ursäkt i förväg om jag råkar svara flera gånger i din blogg! Mitt tips är då att ignorera istället för att bli upprörd!!! :O)

     1. Jag blev inte upprörd utan uppmärksammade dig på att du måste ha missat en del i inlägget då jag besvarar din fråga redan där:
      ”Jag tänkte prova den under en tid och utvärdera, egentligen behöver jag inte gå ner i vikt (min viktminskning på 65 kg räcker nog ;-) ) men jag vill känna mig fräschare och som ni kanske redan vet är jag livrädd för cancer och då dieten (eller livsstilen borde jag kalla det) sägs minska IGF-1 tillväxten så är det klart att jag provar!”
      När du klickar dig på länken till ”viktminskning på 65kg” så kan du läsa att jag är mer än nöjd… därför förstår jag inte din fråga.
      I inlägget står det klart och tydligt att jag provar den pga. IGF-1 hormonet och för att känna mig fräschare.
      Du får gärna kommentera, men då efter att du tagit in informationen som står i inlägget istället för att fråga något som redan besvarats :)
      Välkommen tillbaka och ha en underbar kväll!

 1. Låter som en tuff diet, bra jobbat att följa en sådan. Frukt och bär gillar jag mycket men grönsaker står inte så högt på gillalistan… försöker få i mig av det varje dag dock eftersom jag vet att det är så nyttigt!

  1. Ja det är nyttigt och morötter är en favorit här hemma ;-) Vi får se hur tuff den metoden är, ska bli spännande att utvärdera den senare!

 2. Då får jag önska dig lycka till. Jag borde också tänka mer på dieten för jag lägger på mig för mycket. Jag har rört mig för lite den senaste tiden pga smärtor, men nu blir det andra bullar av.

 3. Jag kan rekommendera den jag har använt den i ett par månader och det fungerar utmärkt. Inga problem att äta ca 600 cal 2 ggr per vecka!
  Good luck!

 4. Låter intressant detta, skall bli kul att höra hur det går för dig. Själv skall jag ta mig en diet efter semestern för ett antal kilon behöver jag gå ner. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.