Livet

Mjölkfritt.

Ni som följer mig eller har kikat runt på undersidorna vet att jag har genomgått en gastric bypass operation för snart 3 år sedan. De som läser mina inlägg noga vet att för ett tag sen fick jag veta att jag är mjölk allergiker. Inte bara laktos intolerant utan också intolerant / allergisk mot mjölkproteinet. Efter 24 år av ost smaskande och mjölk drickande är det en stor omställning. Jag visste inte att mjölk finns i så många livsmedel. Tyvärr fick jag veta det genom  att utesluta en massa för jag får väldigt ont i magen av dem. Mjölkpulver används i typ allt… okej kanske inte allt men mycket. De flesta bakelser på fik / caffeér innehåller mjölk i form av margarin eller smör.

Nu botaniserar jag i det nya. Hur klarar man sig utan ost? Jo, man hittar sidor som Fermenteringsfixeringen eller Vegankrubb. Genom gruppen Vegetarian For A Year hittade jag till Veganlife. Det är lite krångligare, kostar lite mer men det finns räddning för oss mjölk allergiska ostälskare ;-)

Mjölken har jag bytt ut mot ris- och sojadryck. Grädden mot sojagrädde. Margarinet mot det mjölkfria. Det var bara osten som fattades och NU har jag hittat det också :-) Ni anar inte hur glad jag är! Till helgen eller möjligen nästa helg ska jag göra min första veganska ost. Håll tummarna =)

Nu ska jag plugga lite, läsa lite mer om vegetarisk näringslära i Vegetariska kokboken och sen plugga lite mer. Ha en fantastisk dag alla! Höres!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

5 reaktioner på ”Mjölkfritt.

  1. härligt trots allt att du fått lite klarhet i ditt magonda och att det finns en ljusning. bra också att du hittat produkter att ersätta med. krya på kanske inte är rätt att säga men du vet vad jag menar – nu hoppas vi att det blir bättre .. Kram!

  2. Oj, det är en hel del att lära sig där, ser nog kanske värre ut för en utomstående med allt vad man får äta och inte äta. Omställning absolut. Jag som oxå är opererad kan säga att jag är inte allergiker men för mycket mjölkprodukter gör att min mage brakar ihop. Kram

  3. Trodde först det var det jag var allergisk mot, men ikke sann ikke…skall göra en anna undersökning snart …va kul att du hittat osten :) så duktig du är som tagit reda på så mkt …ha en fin dag kramen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.