Hälsa

Simning & plastik kirurgi.

Idag var dagen med stort D. Efter mer än 2 års tid var det dags att ta sig till simhallen och blotta kroppen för allmänheten. Ni ska bara veta hur spänd och rädd jag var, för folks blickar och för mitt egna uppförande. Jag bytte om i omklädningsrummet till min snygga, svart-vita baddräkt med en knyt-kjol. Tittade på mina sladdriga ben en sista gång, bet ihop och gick ut i simhallen bland en massa folk. Och vet ni vad? Det var ingen som glodde! När jag la min handduk och fika-kasse på en stol kom det fram en dam i 50 års åldern och sa: ”Gud vad snygg baddräkt du har! En klänning är det jo! Var köpte du den?” … jag blev helt paff men tackade och sa att den köpte jag på nätet :-) Och sen hade jag jätteskoj i nästan 2 timmar med mannen, helg-barnet och tonåringen.

Denna utflykt påvisade också en annan sak, förutom att de flesta ”spöken” sitter bara i mitt huvud, nämligen att jag har ingen kondition alls! Kunde knappt simma 2 längder på raken och då menar jag i s-n-i-g-e-l-f-a-r-t. Så från och med imorgon, den 16/1, ska jag köra 9 veckors träningsprogram med hjälp av E.A. Active Sports på Wii. Och promenader med Totte samt sjukgymnasten 3ggr/vecka för att stabilisera mag/rygg muskulaturen.

Imorgon är det dags att åka till Oskarshamn för åter besök till plastik kirurgen. Det är nu 7 månader sedan jag gjorde min mag-plastik och på tiden att få träffa kirurgen för att prata om resultatet. I stort är jag super nöjd med resultatet men eftersom jag hade så många komplikationer (vätska i buken, levrat blod, det bildades ”väggar” i buken, jag blev tömd flera gånger på infekterad blod osv.) så tror jag att vissa muskler/vävnader inte växte ihop som de skulle. När jag springer eller tränar mage (som idag vid simningen) får jag ont i ärret och måste vila länge efter ansträngningen. Likaså om jag äter lite väl mycket och blir uppsvälld får jag ont i ärret. Och ibland gör det ont av sig själv… Så det ska jag fråga kirurgen om och påtala mina sladdriga lår såklart.

Men nu ska jag nanna så god natt gott folk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

1 reaktion på ”Simning & plastik kirurgi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.