om mig

I’m a woman who dream about my perfect life and try to realise my dreams.

Välkomna hit till min privata lilla web-värld! Hoppas ni finner bloggen underhållande, här nedanför får ni läsa lite mer om mig och längst ner hittar ni kontakt uppgifter om ni önskar komma i kontakt med mig.

Vem är Laura: en kvinna, fru, mamma och student. Jag älskar djur, bor med min man, dotter, 2 katter samt hunden i en 3:a i utkanten av Kalmar. Trots min ringa ålder (född 1988) har jag hunnit arbeta med mycket (detaljerat information finns under CV) så mina kunskaper är breda, jag har gymnasiekompetens med inriktning på datorer och ekonomi och fortbildar mig på universitetsnivå.

Som person är jag energisk, punktlig, ansvarsfull och framförallt positiv. Jag tycker att positiv inställning är a och o i alla sammanhang och vill man bara något tillräckligt hårt så kan man lyckas med i stort sett vad som helst! I livet finns inget omöjligt.

Den 25/9-09 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv. Sedan dess har jag gått ner 65 kg. Den resan har gjort mig ödmjuk inför livet och olika händelser, jag var nära att dö flera gånger men ödet vill att jag lever vidare så jag försöker göra det bästa av mitt liv, de flesta dagar på året.

Studier tar ganska mycket av min tid, jag pluggar biblioteks- och informationsvetenskap 50% distans på Linnéuniversitetet samt vårdadministrativa programmet vid Umeå universitet (100% distans). Länge drömde jag om att arbeta på biblioteket som barnbibliotekarie men drömmar förändras under livets gång och under lång tid arbetade jag inom konsultsektorn (uppdrag som: frilansskribent (smakprov), konsult, marknadsförings assistent, reklam (smakprov) osv.) men drömmen om eget finns hela tiden i tankarna. Idag arbetar jag som medicinsk sekreterare på Länssjukhuset i Kalmar och trivs som fisken i vattnet. Förutom att arbeta med det jag gillar vill jag resa runt i världen och leva livet, för det är alldeles för kort i jämförelsen med hur länge vi kommer vara döda.

Fram till augusti 2015 hade jag inga biologiska barn och vi skulle inte ha några då det var omöjligt enligt läkarna. Men den 19 december 2014 plussade vi efter 9 års försök och i augusti 2015 föddes vår efterlängtade Prinsessa! Under tiden vi trodde att det var omöjligt att få biologiska barn blev vi utredda som familjehem enligt Kälvestensmetoden och har varit kontaktfamilj & familjehem åt ett par ungdomar.

//Laura Roch – kvinnan med många järn i elden.

Vill ni veta mer eller börja samarbeta med mig – hör av Er!

laura@popinopka.com

 

 

————————————————————

I mitt CV står allt jag har jobbat med men eftersom Internet är en källa för allt och ger stora möjligheter vill jag skriva vad jag skulle vilja jobba med innan den sista spiken i kistan är spikad. Så nedanför kommer mina önske-jobb.

1.       Enhetschef på ett äldreboende eller en sjukhusavdelning, därför valde jag att börja studera till vårdadministratör och sen förhoppningsvis kommer jag kunna fortbilda mig inom ledarskap.

2.       Administratör – eller chefssekreterare då jag brinner för administration och ordning. Många bollar i luften är det jag gillar, stress (i en viss mängd) gör att jag arbetar bättre!

3.       Barnbibliotekarie – såklart! Därför pluggar jag biblioteks- och informations vetenskap.

 

—————————————-

Den här sidan kommer fyllas på lite titt som tätt så vill du veta mer om mig – håll utkik!

 

Kontakt: laura@popinopka.com