Hälsa

Det veganska köket och jag.

Det är länge sedan jag skrev om mat och sånt känner jag. För några månader sedan skrev jag om vikten av rätt kost för att må bra. Sedan dess har jag faktiskt ätit till 90 procent vegetariskt. Det tar tid att ändra sina vanor och jag är inte helt nöjd med min insats. Dock så är jag nöjd ut det perspektivet att det blev faktiskt hela 90 procent och att min Familj följer i mina fotspår, om än i mindre omfattning än min förändring.

Jag har under de senaste månaderna bytt ut den vanliga mjölken mot cashewdryck, sojadryck och havredryck. Och de enda gångerna jag använder det är när jag dricker kaffe eller gör kylskåpsgröt. Detta var den lättaste förändringen eftersom jag redan tidigare drack/använde vanlig mjölk.

Det svåraste just nu tycker jag är att sluta med ägg. Jag vill så gärna, främst för hälsans skull, sluta helt med allt animaliskt men just ägg är jättesvårt att sluta med. Först så tycker jag att ägg i alla dess former smakar gudomligt (förutom i olika shakes, för då smakar det pyton) och sedan så är det så himla praktiskt med ägg. Hur gör ni som slutat? Har ni bytt ut äggen eller bara slutat tvärt?

Några av mina bekanta har undrat varför jag inte vill använda mig av benämningar vegetarian eller vegan, då jag äter nästan helt växtbaserat. Svaret är såklart att jag inte är helt och hållet det ena eller det andra. Men också därför att jag först och främst vill äta nyttigt och hälsosamt. Och bara för att man äter vegetariskt eller veganska betyder det inte per automatik att man äter hälsosamt.

Att äta chips och dricka coca-cola kan också en vegetarian göra…

Dessutom gillar jag inte sätta etiketter på folk och benämningen flexitarian är, enligt mig, en konstig påhitt. För om du äter både animaliska produkter och grönt är du allätare, till det behövs ingen ny benämning som enbart rör till det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *