Livet, Mammaliv, Mirakel

Familjemys hela helgen lång!

Fredag.

När jag kom hem från jobbet i fredags var Maken och Dottern ute på lekplatsen. Kort därefter kom min pappa till oss för en kopp kaffe och sedan åkte han och Maken och fixade pappas bil. Jag och Dottern däremot hade annat skoj för oss. Vi käkade lite lätt och drog iväg med bussen in till stan och Kalmar Marknad.

Själva marknaden var som det alltid är, massa knattar och de flesta säljer samma grejer till nästan samma priser. Som min Man en gång sa, har du varit på en marknad har du varit på alla.

Kalmar Marknad 2017.
Jag och Dottern på en av karusellerna.

Det som var annorlunda i år i alla fall var att karusellerna var betydligt färre än hur det brukar vara. Dottern var dock nöjd med sina åkturer på både lilltåget och en annan åkattraktion som hon egentligen är för liten för, men som hon gärna ville testa.

Lördag.

I går efter en härlig frukost tillsammans satte vi oss i bilen och åkte mot Öland och Degerhamn. Det var nämligen Degerhamns Räddningsdag i går, väl på plats möttes vi av en härlig folkfest vädret till trots.

Degerhamns Räddningsdag 2017.
Sittandes i den stora brandbilen.

Sjöräddningen, räddningstjänsten, polisen, ambulansen, hemvärnet mm var på plats och visade upp sig. Förutom dem fanns det också massa traktorer och lastbilar på plats, med andra ord ett himmelrike för vår Dotter. Nästa år ska vi definitivt dit igen!

På väg hem därifrån åkte vi förbi mysiga Örtagården och handlade lite smått och gott. Vi bestämde också att nästa gång vi åker till Öland ska vi fika på Strandnära eko kafé, det låg visst närmare bron än vad jag hade intalat mig.

Degerhamns Räddningsdag.
Dottern och Maken bredvid en John Deere traktor.

Söndag.

I dag har vi haft en mysig slappardag hemma. Vi bara var, utan några måsten. Maken fixade lite kablar hemma, jag och Dottern spelade boll och läste böcker. På eftermiddagen åkte vi över till mina föräldrar för lite fika och kom hem med många jordgubbar och västeråsgurka. Har jag skrivit att vi är bortskämda? 😉

Vi har haft en riktig familjemys hela helgen lång och jag hoppas på fler sådana snart!

Snart är det dags för sömn och jag kommer somna med ett leende på läpparna. Den här helgen har verkligen varit en riktigt familjemys helg. Nu är jag laddad med positiv energi för kommande vecka! Hur har ni haft det?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

1 reaktion på ”Familjemys hela helgen lång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.