Bloggande, Pyssel

En personlig kalender, det viktigaste redskapet i mitt liv.

Många tror att min mobil är det viktigaste redskapet i mitt (privata) liv, men så är inte fallet. Det absolut viktigaste redskapet för mig är faktiskt min kalender. Jag är för alla möjliga digitala verktyg som underlättar livet, men det finns ingenting som kan slå en papperskalender!

Under många års tid har jag försökt hitta och till och med skapa den perfekta almanackan för mig. Det har blivit många inköp av färdiga kalendrar i alla möjliga format. Det har också blivit mer och mindre lyckade skapelser av egengjorda kalendrar genom åren. Men det jag upptäckte fungerar bäst för mig är en almanacka från personligalmanacka.se. Till viss del är den färdig, i alla fall basen, men finjusteringar och layouten gör man själv vilket är alldeles perfekt för mina behov. Dessutom slipper jag felutskrift och tillskärning som kan gå fel hemma.

I går var en lyckans dag med tanke på min planeringsmani. I går kom nämligen en sprillans ny almanacka i min brevlåda. Tyvärr måste jag behärska mig ända till helgen för att börja fylla lite i den, men längtan till dess är ju halva nöjet! Dessutom har jag under de senaste dagarna rensat massor i mina kartonger med papper och dylikt och hittat mina snygga klistermärken som jag kan använda i kalendern. Glädjen är obeskrivlig kan jag lova!

En personlig kalender, det viktigaste redskapet för mig.
Utan kalendern blir livet till ett stort kaos.

Med tanke på att snart är det dags att slänga min gamla kalender (den går ut i början av augusti samtidigt som den nya börjar gälla) tänker jag också ha en liten summering av året som gått. Det är annorlunda mot alla som summerar året i december, men jag känner att en sådan summering blir bra för mig. Det har hänt oerhört mycket under förra och detta året, så det blir kul att skriva ner allt och njuta. Samt såklart förhoppningsvis lära mig av mina misstag. Så håll utkik efter summeringsinlägget!

Hur är det med er? Gör ni era egna almanackor/kalendrar eller köper ni färdiga? Börjar ni i januari eller i mitten av sommaren?

Och såklart, kör ni med hederliga pappersexemplar eller digitala versioner av det viktigaste redskapet?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

1 reaktion på ”En personlig kalender, det viktigaste redskapet i mitt liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.