Pengar

Drömmen om ekonomiskt oberoende.

Den där drömmen om ekonomisk oberoende har jag haft länge. Jag minns inte om det började med frivid42 aka Fantastiske Farbror Fri eller med Minnas tankar om köpstopp. Hur som helst så har jag alltid varit intresserad av pengar, men inte alltid i rätt bemärkelse. Både jag och maken upplevde pirret av att låna pengar och leva loppan. Vi har levt ganska lyxigt utan en tanke på framtiden efter flera olika incidenter. För man vet aldrig om man överlever morgondagen. Dock ändrades det markant efter att vår Dotter kom till världen. Hon skulle ju egentligen inte finnas till, om man ska tro läkarna. Men ödet ville annorlunda och vi är så tacksamma över att få blir hennes föräldrar. Därför tänker vi nu annorlunda kring ekonomin, även om tanken på total ekonomiskt oberoende ligger långt borta från verkligheten.

Men vad är ekonomiskt oberoende egentligen? Svaret skiljer sig såklart beroende på vem man frågar. För mig betyder inte ekonomiskt oberoende att sluta arbeta och leva enbart på avkastningen av investerade pengar. Det är möjligt för vissa, men mitt realistiska och ibland en aning negativa tänkande tillåter mig inte att sväva ut så mycket. Därför är ekonomiskt oberoende för mig möjligheten att välja hur mycket eller lite jag vill arbeta, men ändå faktiskt arbeta.

Jag har inte utbildat mig i så många år och tagit massa CSN-lån för att sedan inte arbeta alls. Mitt arbete är något jag trivs med och därför vill jag gärna arbeta, men nu när Dottern är liten är heltid inget önskvärt.

Nu när Maken ska börja arbeta igen hoppas jag kunna gå ner i arbetstid så att vår Dotter slipper vara på förskolan alltför många timmar varje dag. Jag vill umgås med henne och vara hemma mer. Samtidigt som jag vill arbeta och engagera mig fackligt! Det, kära bloggissar, är ekonomiskt oberoende för mig. Att styra över min arbetstid och mitt vardagsliv och få ihop livspusslet utan att stressa ihjäl. Vad är ekonomiskt oberoende för dig?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.