Hälsa

Är det verkligen vitaminbristen som gör oss trötta?

Vi är i mitten av sommaren, många har semester och även vi som jobbar känner av sommarens lättja. Trots det är det många av oss som känner en trötthet, en sådan som gör oss orkeslösa och passiva. Personligen skulle jag nog kunna sova 12 timmar om dygnet utan problem! Jag vaknar och är trött, jag jobbar och är trött och jag lägger mig trött. I vintras hade jag låga järnvärden och fick järndropp. Det kunde förklara tröttheten då. Sedan hade jag enligt doktorn D-vitaminbrist i våras så tröttheten då kunde förklaras av detta. Men nu då? Jag tar mina mediciner, jag tar mina vitaminer och kalktabletter och ändå är jag så fruktansvärt trött.

Jag har funderat på om det är vädret som ställer till det, men det kan inte stämma då jag känner mig trött oavsett årstid. Då är det inte mycket kvar man kan skylla på och jag är dessvärre inte ensam om att känna så. Det är jättemånga i min omgivning, och bland de jag följer via sociala medier, som lider av liknande symtom. Trötthet, orkeslöshet och stundvis total brist på engagemang.

Så är det verkligen vitaminbristen som gör oss så trötta eller är det någonting annat? Många kommer nu tänka att det säkert är stressen, men jag vet inte om jag vill hålla med om det. Jag känner mig inte stressad, inte just nu i alla fall, och jag kan inte tänka mig att så många människor skulle vara så pass stressade att vi mår så pass dåligt. Eller har jag fel?

Är denna trötthet någon sorts epidemi som sprider sig i landet och som ingen verkar ha något bra botemedel mot?

Just nu håller jag på att utesluta allt onyttigt ur min kost för att se om detta hjälper. Hittills har jag faktiskt märkt en viss skillnad, men om det är detta eller om det är placeboeffekten eftersom jag vill må bra återstår att se. Hur botar ni er trötthet?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.