Livet, Mammaliv, Resor

Schejken som shakeade loss och andra djuriska fenomen.

Vill ni också träffa en livs levande schejk? Som har 4 ben, 2 pucklar och inga tänder i överkäken? Då ska ni ta er till Kamelranchen på Öland! Om ni undrar om jag blivit biten av något och blivit galen är svaret nej. Det jag menar är att på Kamelranchen finns många härliga kameler, men den roligaste är Schejken.

Kamelen Schejken.
Kamelen Schejken och vi.
I dag åkte vi till Öland och Kamelranchen.

Där busade vi med de afrikanska dvärggetterna, tittade på pyttesmå kultingar, klappade orädda kaniner och såklart förundrades över de ståtliga kamelerna. Dottern var inte rädd för någon av djuren och helst av allt hade hon nog tagit hem dem alla. Men kamelen Schejken tog priset för sin vänlighet och … lathet. Han ville verkligen inget annat än att ligga i sanden och bara vara, en riktig livsnjutare.

Förutom kamelen Schejken träffade vi som sagt getter, grisar och kaniner. Och så alpackor, men de var inte så besöksvänliga. Grisar hade fått kultingar, vi såg enbart 2 men hörde att det låg 17 till och gömde sig eller sov middag. Kaninerna var ganska orädda och Dottern fick klappa en av dem. Lyckan var såklart total, men glädje-priset tillhör getterna.

Dotter och getter.
Get-kärlek!

Dottern kramades och pussades med getterna i all evighet. Helst av allt skulle hon nog tagit dessa hem för de var verkligen mer än kramvänliga. Att de sedan ville tugga sönder mina byxor tyckte Dottern var bara roligt.

Vår lilla utflykt inom projektet hemester klassar vi som riktigt lyckat. Vädret var underbart och vi njöt i fulla drag. Dessutom fick Maken både agera personalförstärkning och hålla i Schejken när andra red och själv rida en kamel. Personligen fick jag inte nog av de små grisarna vi fick se några skymt av. En dag kanske jag kan skaffa en minigris och njuta av dess underbara existens. Nu är jag dock helt slut efter äventyrliga dagen och vill inget annat än lägga mig och sova. Förhoppningsvis drömmer jag inte om galna kameler och hungriga getter ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.