Livet, Tankar

Regn och blåst betyder höst. 

Regn och blåst betyder höst. Så är det bara. Idag vaknade jag till blåst från helvetet och på detta regn som dränker ner halva byn. Regn behövs, men när det blir för mycket av det och dessutom mörkt som i en jordkällare blir jag ledsen. Jag längtar till december och alla ljusen, snälla låt tiden gå fort till advent. 


Idag fick jag snällt lämna mina gympadojor på hyllan och ta på mig varma och vattentäta stövlar. Det känns märkligt kan jag lova, jag som går i bekväma träningsskor nästan året om. Har jag blivit vuxen mån tro? ;-) och jacka har jag också på mig! Ingen tjock tröja utan en riktig jacka, vilket också hände sällan förr i tiden. 

Trots regnet är jag glad, det är nog endorfiner som håller i sig efter min träningspass igår. Svetten rann på mig, tårar likaså (stundvis iaf) och jag är mör i hela kroppen idag men ack så skönt det känns! Ibland ska man lyssna mer på sin kropp och intuition än på någon inom sjukvården… lätt sjukgymnastik in my ass! Här behövdes det hård och balanserad träning, vilket jag misstänkte själv efter ett tag och fick bekräftat av en ryggspecialist utomlands. 

Det viktigaste är dock för mig att jag mår bättre. Visst gör det ont fortfarande, men inte så ont som det gjorde för bara någon vecka sedan! Det gör mig bara ledsen att man i vårt land väljer i första hand att ge väldigt starka mediciner till människor istället för att börja med träningsmöjligheter som hjälper betydligt bättre. Förstå mig rätt, jag är glad för smärtlindringen då den underlättade för mig men den gjorde mig trött, klumpig och allmänt påverkad vilket träning inte gör. Att satsa mer på varmvattenbassänger, akupunktur, massage och friskvård i allmänhet är viktigast tycker jag. Inte att ordinera massa piller som ställer till det för individen. 

Men nu stänger jag detta ämne och önskar er en fin första november!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.