Livet, Pengar

Årets fattigaste månad!

Japp, alla tidningar skriver om denna fenomen, januari som årets fattigaste månad. Varje år är det ett återkommande ämne där media (och folk vi känner) tipsar oss om vad vi kan göra för att få lite mer cash i plånboken och inte känna oss helt panka. Konstigt nog måste jag skriva att för oss skiljer sig inte januari speciellt mycket från maj eller september. Den här månader är vi varken rikare eller fattigare än andra månader på året, för vår ekonomi är ansträngd året om. Så enkelt är det. Men trots detta gillar jag läsa de olika tipsen för att få lite inspiration året om :-) Att sälja av det man inte använder är jättebra, oavsett om vi gör det i januari eller i oktober. Samma sak att tänka över sina utgifter och kanske dolda avgifter som fakturaavgifter osv (e-faktura eller autogiro är så mycket bättre och framförallt miljövänligt!). 

Själv brukar jag alltid (!) få värsta suget efter nytt just i januari/februari, inte på grund av ekonomiläget utan på grund av det nya året. Jag gillar att förnya mig och hemmet (ni kommer väl ihåg mina inlägg om ommöbleringar hemma?) och just i början av året är mitt sug efter nytt som värst. Därför var det liiiiiite farligt att kolla igenom nya katalogen från bonprix. Speciellt eftersom de hade flera snygga byxor och klänningar som jag mer än gärna skulle skaffa… men som jag ändå låter bli. Det jag mest trånar efter just nu är vita byxor och något par av dem här under på fotot kommer jag köpa när våren börjar närma sig ;-)

 

Foton från BonPrix.
 
Den där byxdressen är bara såååååååå snygg! Men jag kommer nog satsa mer på enbart byxor så jag kan variera mig. Visste ni förresten att vi under vinterhalvåret bör klä oss i ljusa kläder så att vi syns mer i trafiken? Helt logiskt men ack så svårt när man tänker på hur skitiga de ljusa kläderna blir om vädret slår om och istället för snö blir det gegga på marken. 

Nu önskar jag er en god natts sömn och själv ska jag snyta mig och ta lite febernedsättande innan det är dags även för mig att slumra till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.