Livet, Pengar, Tankar

Om att se det positiva i det negativa.

Jag lär mig detta varje dag. Trots negativa saker försöker jag se det positiva i allt, och jag måste erkänna att det går faktiskt rätt bra :) Idag blev jag till exempel varse om det jag misstänkte i 5 veckors tid, nämligen att jag skulle bli blåst på mitt sommarjobb. Hur visste jag det? Jo min chef (jag är timanställd med garanterade 1 till 3 dagar per vecka fram till sista augusti) har undvikit att svara på mina mejl i 5 veckor och först förra veckan skrev han att han ville boka ett möte ang sommaren. Till saken hör att strax efter Påsk när jag försökte få till ett möte med honom sa han i förbifarten att han tänkte sig heltid för mig under sommaren. Då livet lärt mig att folk lovar mycket men håller lite tog jag det lite med en klackspark… ni vet – har man det inte på papper så finns det inte.

Självklart hade jag rätt! Och jag vet att han anställde andra människor som kommer få arbeta betydligt mer än jag… hans förklaring blev att jag har varit sjuk mycket och han kan inte lita på att jag kommer kunna arbeta. Konstigt nog är min uppfattning helt annan då jag inte alls varit sjuk mycket, snarare ett par gånger och då på grund av graviditeten! Så nu har jag fått känna på hur det är att bli diskriminerad på grund av en graviditet. Men men jag ska arbeta mina dagar i sommar och sen när kontraktet går ut, eller egentligen den 4/8, blir det bye-bye till den arbetsplatsen. Jag vill absolut inte söka någon tillsvidare tjänst hos en arbetsgivare som behandlar mig på detta sätt. Tråkigt eftersom jag gillar mina medarbetare och själva arbetet är jätteroligt, men att bli behandlad som skit är ingenting jag vill utsätta mig för.

Hade han svarat på mina mejl direkt hade jag haft chansen att skaffa ett annat jobb under sommaren, nu sitter jag dock i den sitsen jag sitter i och får snällt acceptera de dagar jag får så att några kronor ramlar in på kontot :-( Men jag ser ändå positivt på det hela då jag kommer kunna koncentrera mig på bebisen i magen och den kommande flytten :-) Pengafrågan får lösa sig på något sätt, det brukar det göra, och jag är ändå glad att detta hände nu så att jag vet hur oschysst min nuvarande chef är.

Gnälligt inlägg även om tanken var att vara positiv och se möjligheter istället för problem. Imorgon tar jag nya tag på trevliga och givande praktiken så håll ut till dess! ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

3 reaktioner på ”Om att se det positiva i det negativa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.