Livet, Tankar

Om fenomenet som kallas tidsbrist.

God kväll bloggissar!

Hoppas ni hade en underbar helg och att ni unnade er att ta sovmorgon =) Det gjorde jag idag, vaknade strax innan 10 och kände att ”shit vilken lång sovmorgon!” ;-) Jag njuter av detta i fulla drag innan bebisen i magen börjar sparka mig på urinblåsan och revbenen haha (fast det där med urinblåsan är lite sisådär, jag springer ju på toa stup i kvarten!).

Men inte om detta tänkte jag skriva idag utan om fenomenet tidsbrist. Många runt omkring mig, både IRL och online klagar på tidsbrist och att de inte hinner med det de vill (leka mer med barnen, träna, umgås mer med familjen osv.) och jag förstår dem som verkligen sliter häcken av sig på jobbet och har långa pendlingsavstånd. Men! och här kommer det viktiga: allt handlar om rätt planering, oavsett vad det gäller. Det jag absolut inte kan förstå, och som ni gärna får upplysa mig om, är hur någon kan klaga på tidsbrist till att umgås med familjen men ändå kunna alla repliker från någon TV-serie eller realityshow som gick kvällen innan… !? Är det jag som missar något eller är det helt enkelt så att vissa människor prioriterar hellre att titta på exempelvis Familjen Annorlunda än att umgås med sina barn? För är det så (och jag vet att hos många är det just så) har jag absolut ingen medlidande med personen i fråga!

lauras_funderingar

Sen har vi dem som uppdaterar sin status på fejjan eller lägger upp 10 foton på Instagram under dagen men på kvällen klagar på att de missade läggningen med barnet eller att gå till parken och leka för att ”det fanns inte tid till det”. Herregud! Har du tid att sitta framför FB eller IG har du för fanken tid att umgås med dina nära och kära eller gör vad-fanken-det-nu-är-du-skulle-vilja istället för att beklaga dig över tidsbristen. Prioritera om, prioritera rätt!

Det var kvällens vakna och väx upp för f*n från mig =) Ha nu en fortsatt bra kväll och ta hand om er. Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

3 reaktioner på ”Om fenomenet som kallas tidsbrist.

  1. Haha! Å kolla, här har vi exakt det jag försökte förmedla i kommentaren nyss :D

    Läste att det inte verkar ha ordnat sig på mannens jobb… hoppas hoppas verkligen ni får fason på allt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.