Foto, Livet, Tankar

Om förvaring och 6h arbetsdagar.

Som titeln lyder blir det lite blandat idag. Jag håller på att ta fram en plan för att bloggen ska börja leva lite mer. Idéer har jag i massor, det är bara tiden som fattas för att faktiskt skriva om det jag vill utan att försaka resten av livet. För i livet är ju tanken att faktiskt leva idag, inte enbart med morgondagen i sikte…

Så till det första, nämligen förvaringen. Igår kväll satt jag i soffan och funderade vidare på hur jag ska få min man att vilja möblera om (igen) och av en slump hamnade jag på en, för mig, ny blogg som direkt blev en favvoblogg! Jag hamnade nämligen hos PaulinaFörvaringsdrottningen. Jag läste och läste och kunde inte få nog, till slut gick ögonen i kors och jag la ifrån mig paddan för att fortsätta läsa idag. Massa idéer för mitt hem har ploppat upp i huvudet och när jag genomför dem får ni såklart läsa om dem här i bloggen. Eftersom året lider mot sitt slut tänkte jag sätta igång att skissa på årets resumé samt en årsplan för nästa år, både vad gäller livet i allmänheten men också hemmet i synnerhet.

planering_dreamsaboutlife

Det andra ämnet som jag ville beröra idag är 6 timmars arbetsdag. På vägen till jobbet läste jag en artikel om just det och massa kommentarer på Facebook om ämnet. Jag har länge förespråkat 6 timmars arbetsdag för alla och nu fick jag ännu mer ”kött på benen”. För visst skulle vi alla må bättre av att kunna umgås med våra nära och kära, leva livet och kunna ägna oss åt våra hobbys om vi fortfarande hade möjlighet att bekosta boendet och maten av lönen? Tanken med 6h arbetsdag är att människor ska få samma lön som för 40 timmars vecka, fast jobba mindre tidsmässigt men mer effektivt. I ärlighetens namn så vet nog alla att inte många av oss jobbar verkligen effektivt 8 timmar om dagen… det har gjorts åtskilliga tester om jobbets kvalité och effektivitet som alla kommer fram till att vi jobbar effektivt ungefär 6 timmar om dagen. Sen blir vi slöa… och i värsta fall helt ineffektiva.

Vill ni fördjupa er i ämnet om kortare arbetsdagar hittar ni artikeln hos Kollega.

Vi läses bloggissar!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

4 reaktioner på ”Om förvaring och 6h arbetsdagar.

  1. Jag är oxå helt för 6 timmars arbetsdag, det finns så många goda exempel på hur det bibehåller produktivitet och kvalitet men med sänkrta kostnader för de anställdas sjukskrivning. Det är dags nu!

  2. Detta med 6 timmar skulle verkligen vara bra just nu, det skulle kanske skapa fler jobb. det var mycket prat om 6 timmars arbete på 80-talet och konstigt att vi inte har kommit nån vart när det gäller arbetstiden. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.