Dreams, Livet, Tankar

Den drömlika framtiden – dag 5.

Gårdagens utmaning gick ut på att förstå vilken sorts kunskap vi är i behov av för att kunna göra det vi vill i våra liv. Drömmen och den drömlika framtiden är beroende av vår kunskap och vetande, även om det viktigaste är såklart passionen för det vi gör. Idag tänkte jag beröra kunskapsbehovet och möjligheten till att få den genom att skaffa sig kontakter inom branschen som intresserar oss. Redan igår nämnde jag lite vikten av att känna någon som agerar inom vårt intresseområde och idag kommer jag utveckla det lite.

growingkontakter

Tack vare webben och alla sociala medier är det lätt idag att hitta personer som verkar inom branschen som är intressant för oss så vänta inte utan ta kontakt med någon du tycker är inspirerande och som du skulle vilja träffa och lära känna. Bloggare brukar skriva om det de sysslar med så här har du en stor möjlighet att få inblick i branschen utan att från början personligen kontakta människan bakom skärmen =) Sen har vi Twitter och LinkedIn som är utmärkta medier till att skaffa sig affärsmässiga kontakter och förhoppningsvis en mentor som kan berätta om branschen och kanske dela med sig av sina egna kontakter som i framtiden kan hjälpa oss att etablera oss.

Tänk dock inte på att utnyttja människorna! Personer som söker kontakt med andra i samma bransch enbart för sin vinnings skull blir fort genomskådade och utfrysta så tänk inte ens tanken att köra på gratis reklam åt dig själv genom att smöra för någon! Det är förbjudet! Ska du kontakta någon och lära känna personen ska du göra detta för att du tycker att människan är inspirerande och du ska ha genuint intresse för vad människan tycker och tänker.

Glöm dock inte att det är enbart du som kan driva framåt din idé och drömmen kan enbart bli verklighet om du vet vad du vill och hur du ska uppnå det. Personer du lär känna på vägen kommer säkerligen att bistå med sin kunskap och åsikter om du bara visar genuint intresse för deras sak och om du tror på det du gör. En genomarbetat plan, väl utfört förarbete och framförallt passion och tro på din idé kommer spela stor roll om någon ska tro på det också och hjälpa dig att lyckas! Så tro på dig själv och satsa järnet!

Säg mig nu, har du redan någon du vill kontakta för att diskutera branschen som intresserar dig? Om inte är det hög tid att se dig omkring och våga ta första kontakt (kom ihåg att alla gillar att bli bjudna på en fika). Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.