Dreams, Livet, Tankar

Relationstankar mitt i natten…

Natten är kommen och jag ligger i sängen i ett hus bland de småländska skogarna. Det är kusligt tyst ute trots att de bor i ett större samhälle… det enda man hör är ugglornas hoande. Innan jag hamnade i sängen tog jag det lyxiga badet i efterlängtade badkaret och kopplade av genom att läsa Amelia. Som vanligt blev jag inspirerad till att både tänka, fundera och skriva. Så många tankar som ploppar upp men tyvärr är minnet som det är och jag har redan glömt hälften av dem… Det som stannade kvar är dock tankar om relationer och psykologin, den romantiserade bilden av förhållanden och människor som till varje pris vill hålla fasaden uppe. Tankarna kom upp till ytan tack vare artikeln ”Nu är det kris i dubbelsängen” där flera författare delar med sig av sina böcker (aktuella i höst) och tänket runt dem. Det att många människor kämpar för att hålla uppe fasaden trots att kärleken är död sedan länge är inte något nytt, men att man kämpar bara för kämpandets skull men i det tysta vill egentligen kasta in handduken är ett fenomen som växer sig större. Vi alla förväntas vara perfekta, ha super karriärer och barn som är fenomenala på allt de gör. Våra hus ska vara designade, rena så att man kan äta från golvet och helst så miljövänliga som det bara går.  Kärleken då? Ja, det måste vara bäst (om man är i ett parförhållande, annars är man skonad och kan ha det hur djävligt som helst).

Problemet är dock att många skyller allt på partnern istället för att rannsaka sig själv. För det är lättare och kräver egentligen ingenting förutom klagandets hemska stämma. Det är lätt att skylla ifrån sig, det är lätt att tycka att man gör allt rätt och att felet finns ”på andra sidan”, men sanningen är att felet ligger alltid någonstans i mitten. Om man vill ha ett bra förhållande, oavsett om det gäller ett kärleksförhållande eller familjeförhållande, måste man börja med sig själv. Ställa sig frågan ”hur är jag som partner/syskon/barn/förälder?” och svara ärligt, med handen på hjärtat och inte med korsade fingrar bakom ryggen!

Jag vet av egen erfarenhet att när man väl ställt sig den frågan, då vet man hur mycket man får arbeta med sig själv innan man ber någon annan ändra på sig. Men mer om det en annan kväll… om ni orkat läsa ända hit önskar jag Er en underbar natt med många drömmar om livet ni önskar Er :-) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

10 reaktioner på ”Relationstankar mitt i natten…

  1. Jag somnade runt 2 på natten… med ett leende på läpparna och omkramad av maken ;-) Trevligt att Du tycker om det jag skriver, även om det inte är helt lätt att begripa sådär mitt i natten. Kram!

 1. Kan inte annat än att hålla med dig i det du skriver. Och den som mår bra i sig själv har inget behov att förlöjliga andra människor och där talar jag av egen erfarenhet.
  Hoppas du sov gott i natt och ha en fortsatt bra dag/Marianne

  1. Så sant så, de som mobbar / förlöjligar är de som själva mår väldigt dåligt. Tyvärr kan de inte bearbeta det själva och då ”hoppar” de på andra…
   Jag sov gott, hur sov du? :-)

 2. Hej!
  Det är märkligt när man får en tanke som aldrig vill släppa taget.Trots att jag säger sluta!
  Ändå märkligare är när man drömmer konstiga saker och vaknar.Sedan fortsätter drömmen som ingenting hänt.
  Tjingen,Inger

 3. Jag har varit gift med min man i 17 år och vi har varit tillsammans i 25 år. Känns jätte länge, men jag älskar nog mer min man idag än den dagen jag träffade honom. Jag har så svårt att tänka mig att börja om i ett nytt förhållande och ett liv utan honom. Vi känner varandra innan och utantill.Barnen är vuxna och vi har flyttat till Spanien, men jag saknar barnen jätte mycket. Samtidigt är barnen så pass vuxna nu och lever deras liv med respektive och universitetsvänner. Som kvinna går man alltid med ett dåligt samvete och tycker man borde gjort ett annat val. Medans mannen inte är på samma nivå som kvinnan. Där kan det bli ett problem i diskussionerna. Som sagt är det viktigt att ge och ta. Även att ta tag i problemet direkt. Det blev väldigt djupt. Sov gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.